• Huvudsponsorer

Fredag Fre 1 December Dec
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Söndag Sön 10 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Tisdag Tis 2 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Söndag Sön 7 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Söndag Sön 14 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Söndag Sön 28 Januari Jan
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar

Tung förlust mot AIK

3 november 2011 21:48

AIK - Färjestad 3-2 (0-1, 2-0, 1-1)


Första perioden:
Det var en tempostark förstaperiod där AIK kopplade ett litet grepp tack vare en tidig utvisning på Anton Grundel. Färjestad visade, som vanligt, upp ett bra boxplay och AIK fick ingen utdelning. Närmast kom Josh MacNevin som hade ett öppet läge, men Jonas Brodin täckte skottet.

Efter knappt halva perioden arbetade sig FBK in i matchen på allvar, man skapade längre anfall och fler farligheter. Bland annat hade Robin Sterner ett lurigt skott som Fasth inte kunde hålla och det blev en knepig retur.

Färjestad tog också ledningen efter 12:54 genom Patrik Lundh. Micke Johansson hade pucken i sarghörnet och slängde in pucken mot mål, Peppe touchade pucken lätt och hittade en liten lucka vid förstastolpen.

0-1 var också ställningen efter den första perioden, Färjestad spelade ett bra försvarsspel och såg till att AIK inte kunde skapa några längre anfall. Även AIK spelade bra i egen zon och såg till FBK inte fick så många klara lägen.

Andra perioden:
Precis som senast mot Luleå så följde FBK upp en bra förstaperiod med en blek andraperiod, långa stunder var det AIK mot Fredrik Pettersson-Wentzel som fick mota 17 skott i mittenakten.

AIK fick en smakstart när Patric Blomdahl ensam framför PW tog emot Fredrik Svenssons backskott och slog in 1-1 redan efter 1:28.

Målet såg ut att tända Färjestad som ökade intensiteten direkt efter kvitteringen, men intensiteten avtog och hemmalaget kopplade ett rejält grepp om spelet. Christian Berglund var nära att runda Viktor Fasth i ett två mot en-läge, men Fasth var tät längs isen.

Efter 8:27 tog FBK timeout efter att AIK snurrat friskt i Färjestads zon. Timeouten fick inte önskad effekt, tvärtom. Halvminuten senare kunde en omarkerad Daniel Bång stå i slottet och prickskjuta in 2-1.

Färjestad blev en aning överambitiösa i sin jakt på kvittering och öppnade sig bakåt och Pettersson-Wentzel fick visa klass när han bland annat stoppade frilägen av både Victor Ahlström och Richard Gynge. FBK spelade upp sig i slutet av perioden, men perioden gick klart till AIK.

Tredje perioden:
Färjestad kom in i den tredje perioden och jagade en kvittering, men bortsett från ett bra backskott av Jonas Brodin och ett lurigt skott av Per Åslund tidigt i perioden så kom jakten av sig något. AIK kunde spela på resultatet och stänga ytorna för FBK.

Hemmalaget såg även till att göra uppförsbacken ännu brantare för FBK efter 6:09. Frerik Svensson avlossade ett skott som var på väg en bit över. Richard Gynge, placerad framför kassen, försökte skydda sig när pucken kom. Trissan tog på bröstplattan och landade precis vid Gynges klubba och han kunde slå in 3-1 i öppen kasse, Pettersson-Wentzel hade inte en chans att ta pucken efter att den ändrat riktning på Gynge.

AIK gjorde det svårt för Färjestad och vann de flesta kamperna längs sargen och framför mål, FBK fick förlita sig på spelvändningar. Christian Berglund var återigen nära att kontra in en puck och Patrik Lundh hade ett lysande läge i slottet, men fick inte trissan på mål.

Med knappt tre minuter kvar chansade Czarnecki på sex utespelare, och det gav utdelning nästan direkt och det var inte helt olikt 1-0-målet. Christian Berglund kastade in pucken från snäv vinkel ute på vänsterkanten och pucken letade sig in vid förstastolpen, dock utan styrning den här gången. 3-2 efter 17:45.

FBK fick till en bra slutforcering där man skapade flera farliga chanser runt Fasth, men landslagskeepern höll tätt även om Bastiansen och Christian Berglund var riktigt nära i slutsekunderna.

En tung förlust för FBK som var det bättre laget i den första perioden innan AIK tog över, och det rejält. Fredrik Pettersson-Wentzel svarade för en riktigt bra match och gav sitt lag chansen att hänga med länge. Christian Berglund var het och hade flera vassa lägen att bli tvåmålsskytt, med det ville sig inte riktigt för Karlskogasonen.

Nästa match för Färjestad är på lördag när Modo kommer på besök, då är det tre poäng som är målet inför landslagsuppehållet.