• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Söndag Sön 10 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Tisdag Tis 2 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Söndag Sön 7 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Söndag Sön 14 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Söndag Sön 28 Januari Jan
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar

Andra raka segern för FBK

23 februari 2017 21:30
Matchreferat

Färjestad - Karlskrona 2-0 (1-0, 0-0, 1-0). FBK satte 1-0 redan efter 30 sekunder genom Magnus Nygren. Sen var det svänghockey i 59 minuter där de båda målvakterna var bäst på isen. Rasmus Asplund stängde matchen med sitt 2-0 i tom kasse med knappa halvminuten kvar.


Första perioden

Färjestad fick en drömstart på matchen med 1-0 redan efter trettio sekunders spel. Per Åslund åkte bakom mål och spelade fram till Magnus Nygren som skickade in pucken med ett direktskott.
Hemmalaget fick matchens första numerära överläge och det osade hett runt Johannes Jönsson i bortakassen men inget mål.
Spelet jämnade ut sig och det blev en böljande hockey men nästan utan målchanser. Det dröjde till femtonde minuten då Joel Kellman fick ett friläge men FBK-målvakten Lars Haugen var följsam och räddade.
FBK hade ett riktigt tungt byte från Milan Gulas, John Persson och Joel Eriksson Ek på slutet där man radade upp chanser men Karlskrona lyckades hålla rent.
1-0 i paus efter 14-4 i skott.

Andra perioden

Gästerna inldde vasst men drog snart på sig en utvisning och FBK var våldigt nära att utöka ledningen. Jönsson i bortamålet gjorde två kanonräddningar på försöken från Joel Eriksson Ek och Milan Gulas.
Bortalaget fick nästa powerplay och nu var det Haugen i hemmakassen som fick jobba.
Hela perioden var svängig värre, det anfölls och skapades målchanser hela tiden, åt båda håll. Alexander Bergström fick friläge i mitten av perioden men Haugen höll tätt. De båda målvakterna var matchens dominanter och det var fortsatt 1-0-ledning in i andra pausen, skotten i perioden var 14-8.

Tredje perioden

Karlskrona gick på kvitteringsjakt och fick hjälp av att FBK drog på sig två raka utvisningar. FBK-målvakten tog skotten som kom och när gästerna drog på sig en tvåa var det ombytta roller och FBK slapp pressen.
Fram mot mitten av slutperioden hade hemmalaget några riktigt bra minuter och nu var det KHK-målvakten som höll kvar sitt lag i matchen när Gulas hade flera fina lägen.
Gästerna satsade allt hårdare offensivt och hade bitvis bra tryck mot hemmalaget. FBK var dock bra på att svara med egna, lite längre anfall.
KHK plockade ut målvakten på slutet men det slutade istället med att Rasmus Asplund stängde matchen med sitt 2-0-mål i tom kasse med 28 sekunder kvar.

En rättvis seger, FBK vann skotten med hela 40-17, och jakten på top-6-placeringen i tabellen fortsätter.