• Huvudsponsorer

Fredag Fre 1 December Dec
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Söndag Sön 10 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Tisdag Tis 2 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Söndag Sön 7 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Söndag Sön 14 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Söndag Sön 28 Januari Jan
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar

Pelle Prestberg tillbaka i Färjestad

24 oktober 2013 22:43

Hans senaste FBK-match slutade med ett SM-guld.
Nu är Pelle Prestberg tillbaka i FBK-tröjan.
- Vi har kommit överens med Pelle om ett korttidskontrakt, säger sportchef Håkan Loob.


Den senaste skadan på Thomas Hyka tvingade Färjestad att agera. Hyka blir borta ett par veckor på grund av en axelskada enligt den första diagnosen som dock inte visade någon fraktur.

Skadan öppnade för Prestberg.

– Vi behöver göra förändringar och tror att Pelle kan tillföra både rutin och spetskompetens, framförallt i powerplay, säger Loob.

Och det är en enormt rutinerad forward som Färjestad tar in.

Prestberg, 38, har gjort 485 SHL-matcher för Färjestad och ytterligare 100 för Frölunda. Han har vunnit tre SM-guld med FBK och spelat 130 slutspelsmatcher.

Prestberg fick beskedet av Leksand i april att han inte skulle få någon plats i klubbens SHL-satsning. En stenhård sommarträning och mycket ambitiös höst med tre olika lag, däribland Färjestads J20, gör att Prestberg är i god fysisk form.

– Jag känner mig fräsch och är jätteglad över att få den här chansen. Att få ett erbjudande från den klubb man vunnit tre SM-guld med och spelat tio säsonger för känns riktigt bra, säger Pelle Prestberg som gör sitt första ispass med Färjestad på fredagen..

# Vad kan du bidra med?
- Förhoppningsvis en hel del erfarenhet, jag känner klubben och kan kanske hjälpta till att utveckla powerplayspelet.

Prestberg har sett alla FBK-matcherna och även haft ett längre snack med tränaren Leif Carlsson. Han har även spelat med många av dagens lirare och även spelat under Leif Carlsson under sin senaste säsong i FBK-tröjan.

– Pelle kommer in med en positiv inställning utan belastning och utan att vara tyngd av de tidigare matcherna och att han har kapacitet i powerplay vet vi sedan tidigare, säger Leif Carlsson. Vi kan vara lugna för att Pelle kommer att göra allt för att övertyga oss om att det är här han ska vara.

Prestbergs mål har hela tiden varit att få ett kontrakt i högsta ligan.
- Ja, förhoppningen har hela tiden varit ett SHL-lag och att den här möjligheten hos Färjestad ger mig ett jättebra tillfälle att komma in och spela.

Prestberg blev årets rookie i Elitserien med Färjestads säsongen 1997–98 efter att ha gjort 29 mål och 15 assist för totalt 44 poäng på 45 matcher.
Han ingick i den legendariska FBK-kedjan "Jönssonligan" tillsammans med Jörgen Jönsson och barndomskompisen Peter Nordström.

Prestberg har totalt spelat tio säsonger i FBK-tröjan. Han har vunnit tre SM-guld med klubben och svarat för mycket respektabla 387 poäng (208+179) på 585 SHL-matcher, ett snitt på 0,66 poäng per match. Under sin allsvenskan karriär i Leksand snittade han över en poäng per match.

Prestberg har spelat fyra säsonger för allsvenska ishockeylaget Leksands IF där han gjorde stor succé och för vilka han gjorde 60 mål och 62 assist för sammanlagt 122 poäng på 91 spelade matcher säsongerna 2008–09 och 2009–10.
Totalt har han spelat 132 allsvenska matcher under fyra säsonger i Leksand.