• Huvudsponsorer

Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Söndag Sön 28 Januari Jan
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Idag 19 Mars Mar
Onsdag Ons 21 Mars Mar
Fredag Fre 23 Mars Mar
Söndag Sön 25 Mars Mar
Tisdag Tis 27 Mars Mar
Torsdag Tor 29 Mars Mar
Lördag Lör 31 Mars Mar

En ung värmlänning som tar för sig

8 november 2017 12:00
Framtid

Med skador och avstängningar i truppen har Lukas Nordsäter verkligen fått chansen att visa upp sig för den stora publiken.
– Att åka in här hemma till fansens sång är mäktigt. Man får gåshud varje gång, säger 19-åringen.


Ännu en Sunnekille som representerat Färjestad BK på högsta nivå. För det är i Sunne han anser att han har sina rötter, även om vägen dit var aningen brokig.
– Jag är faktiskt född i Karlskoga, men innan jag hamnade i Sunne så bodde vi på några andra ställen. Jag var runt 5 år när vi kom tillbaka till Värmland och har väl inga direkta minnen från tiden innan, så Sunne känns som mina rötter, säger han.

Som så många andra så fick inte Lukas spela TV-pucken. Han kom heller inte in på någon av de högt rankade hockeygymnasierna. Istället blev det hockeygym i Grums, något som Lukas idag ser positivt på.
– En bra tid. Man fick spela mycket under hockeytiden i Grums och det kanske jag inte fått gjort om jag hamnat på något annat ställe.

Även om livet inte alltid tar de vägar man först önskat, kan det ju senare visa sig att den ”andra vägen” ändå blir ”rätt väg” till slut. I Lukas fall fortsatte hockeyresan till Växjö där han blev kvar i två säsonger.
– Det var kul. Fick även testa på spel i SHL där. Fick dock aldrig möta Färjestad vilket hade varit häftigt.

Innan den nuvarande säsongen återvände Lukas till Värmland, Karlstad och Färjestad. Tanken var att han skulle bli en stöttepelare i J20-laget, men skador och annat har gjort att Nordsäter tillbringat väldigt mycket tid i a-laget.
– Först var det ju försäsongen innan Melart kom. Då fick jag vara med och spela, och det blev ju även spel direkt i säsongsupptakten så man kom in i hetluften direkt kan man säga, ler han.

Med Ilari Melart på plats, och alla andra backar skadefria så blev det spel i J20 igen. Men med skador på Micke Wikstrand och Anton Grundel, samt en avstängning på Ilari Melart så kallades han upp igen. Senaste veckoslutet har han fått spela två av de häftigaste matcherna i hans hockeyliv.
– Fredagen på Hovet var häftig, men det var ingenting mot att få åka in här hemma i lördags. Det var gåshud från första stund, berättar han.

Hinner man med att ta in atmosfären, eller tar matchen all fokus?

– Innan nedsläpp så åker man ju omkring och tittar upp i publikhavet och bara njuter. Tänker på hur häftigt det är att få vara med vid sådana här tillfällen. När matchen väl är igång så är det ju full fokus på spelet och nästa byte, men visst suger man in stämningen.

Tror sin brist på rutin i de stora sammanhangen så tar han för sig ute på isen. Närkamper är inget som skrämmer honom utan snarare tvärt om.
– Han är rejäl. En mycket ambitiös kille som vi vill ha hos oss framöver, säger sportchefen Peter Jakobsson.

Lukas är fortfarande junior och har ännu inte spelat så pass att han kvalificerar sig för ett rookiekontrakt. Men på det sätt han spelar när han får chansen så lär inte det dröja. Men det är trångt om platserna när alla är tillbaka. Något han är väl medveten om.
– Det är bara att jobba hårt så kommer chanserna. Skulle det bli lite speltid så är jag heller inte främmande för en utlåning, säger han själv.

Johan Pennerborn har bara gott att säga om Lukas.
– Han gör det bra. Tror att han hos oss får spela ett spel som passar honom bättre än det i Växjös juniorlag, men det är bara min teori. Han är duktig med pucken och är inte rädd för att göra skitgörat. Fortsätter han att utvecklas så kommer han att kunna bli en stabil SHL-back framöver, säger Pennerborn.

För Lukas del så är han just nu väldigt nöjd med att ha bräckt pappa Claes meriter.
– Det känns gôtt, säger han med ett brett leende när han samtidigt kommer på att han spelat mot farsan i en seriematch i division 3 säsongen 2013-2014.
– Jag spelade i Sunne och farsan i Karlstad HK. Har för mig att jag vann även där, säger han.

Fortsätter han på inslagen väg så kommer Lukas Nordsäter att ha chansen till större vinster än så.