• Huvudsponsorer

Förlust trots bra FBK-insats

10 oktober 2011 21:40

Nej, det vill sig inte, FBK förlorade med matchens enda mål mot Linköping trots en riktigt bra insats spelmässigt. Målet kom efter bara 28 sekunder och blev omdiskuterat då det föregicks av en solklar LHC-utvisning.


Matchen var ändå ett stort fall framåt för FBK uppträdde med fart och aggressivitet på ett sätt vi inte sett tidigare. Man får heller inget gratis, bl a hade man tre skott i målramen.

FBK fick en mardrömsstart på matchen då Andreas Jämtin petade in en retur till 1-0 för LHC redan efter 28 sekunder. Stora FBK-protester då Pär Arlbrandt solklart trippade bort Anton Grundel sekunderna före framspelningen till målet.
FBK repade sig dock och hela perioden var tämligen jämn rent spelmässigt. Man hade ganska bra fart och försökte spela aggressivt högt upp i banan mot LHC-backarna. Utmärkande var dock att båda lagen hade svårt att skapa de riktigt heta målchanserna.

Båda lagen hade varsin chans i powerplay men de blev resultatlösa, närmast var Per Åslund som hade ett skott ur liten vinkel som tog i ribban bakom Fredrik Norrena. LHC-backen Magnus Johansson hade i slutsekunden en fin möjlighet men formstarke Cristopher Nihlstorp nöp pucken.

Gästerna vred upp tempot och aggressiviteten i andra perioden och man tryckte ner LHC i egen zon gång på gång. Per Åslund hade bästa lägena men klarade inte att överlista Norrena i hemmamålet.
Bortalaget fick ett powerplay där storskyttarna Hyvönen och Magnus Nygren testade men Norrena höll tätt. FBK-dominansen var bitvis stor men man fick inte in pucken. Micke Johansson var närrmast med sitt stolpskott. FBK hade hela 9-0(!) i skott innan hemmalaget hade första skottet på mål efter femton minuters spel.

Periodslutet gick helt i LHC:s tecken tack vare två raka powerplay. Man bombarderade med 10 skott men nu var det Nihlstorp i FBK-kassen som agerade vägg och höll tätt till paus. Pontus Petterström och Arlbrandt hade bästa chanserna.

I slutperioden var det nästan spel mot ett mål då FBK satte tung press på LHC för att nå en kvittering. Man radade upp chanser och hade ett rungande skott i ribban men puckuslingen ville inte in bakom en storspelande Norrena i LHC-kassen, trots hela 5-15 i skott för FBK.
FBK chansade sista minuterna med att plocka ut målvakten men man fick inte till några heta lägen.

En ny, sur förlust för FBK trots en bra insats. Nu väntar ett riktigt bottenmöte hemma på torsdag mot Timrå.