• Huvudsponsorer

Fredag Fre 1 December Dec
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Söndag Sön 10 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Tisdag Tis 2 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Söndag Sön 7 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Söndag Sön 14 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Söndag Sön 28 Januari Jan
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar

Inför Rögle: FBK ute efter revansch

28 november 2012 14:17

Färjestads bortaturné rullade strax efter lunch på onsdagen vidare mot Ängelholm. Där ställs FBK imorgon mot ett magsjukedrabbat Rögle. Färjestad är ute efter revansch efter tappade poäng mot Växjö.
– Vi måste lära oss att spela i 60 minuter, säger Magnus Nygren.


Färjestad har inte heller de varit helt förskonade från magsjukans elände. Ole-Kristian Tollefsen insjuknade och missade matchen mot Växjö. Materialförvaltare Joakim Andersson har även han insjuknat och stannade därför kvar på hotellet i Växjö, när Färjestads buss rullade mot Ängelholm, efter ett lättare ispass på onsdagsförmiddagen.

– Vi har kört ett litet rehabpass för att försöka få upp energin igen, säger Färjestads tränare Leif Carlsson.
Strax före kl 16 på onsdagen kom beskedet från FBK-coachen att Tollefsen är på väg till Ängelholm med tåg och kommer att spela imorgon.

I ett skade- och numera också sjukdomsdrabbat FBK har flera spelare fått slita hårt och ta ett stort ansvar. En av dem är backen Magnus Nygren, som hade mest istid mot Växjö med 25 minuter och 57 sekunder. Nygren summerade gårdagen så här:

– Vi gör en riktigt bra förstaperiod, där vi inte bjuder på något. Sedan är det ett stort mörker rakt igenom, säger Nygren och tillägger:
– Jag tycker visserligen att vi rycker upp oss lite i tredje, men det känns ändå som att vi slarvar bort tre poäng.

Han konstaterar:
– Vi måste lära oss att spela i 60 minuter. Det räcker inte att spela 20 eller 30 bra minuter.

# Revanschsuget inför morgondagen?
– Verkligen. Nu ska vi förbereda oss på bästa sätt.
# Hur laddar ni ikväll?
– Det är väldigt individuellt. En del går på bio och vissa tar en promenad. För egen del blir det nog en promenad för att få lite frisk luft och sedan kanske jag ser en film på hotellet, säger Nygren.

Imorgon väntar match mot tabelljumbon Rögle, ett lag som drabbats hårt av magsjuka under de senaste dagarna och som därför på sin hemsida kallar torsdagens möte med Färjestad för utmaningarnas match.

Lasse Kukkonen, Martin Strbak, Daniel Sondell, Jakob Johansson, Dennis Everberg, Mathias Tjärnqvist och Alexander Barta är de enda spelare som hittills har klarat sig undan sjukdom och kunnat träna. Fredrik Warg och Viktor Lindgren är skadade.

- Det här är speciella uppladdningar, som man aldrig varit med om tidigare och förhoppningsvis aldrig kommer vara med om igen. Det gäller nu att vara extra noggrann med allt man kan påverka, såväl fysiskt som mentalt, säger Rögles tränare Dan Tangnes till klubbens hemsida.

– De behöver alla poäng de kan få och har ett ungt lag, precis som vi. Vi har redan förlorat mot dem där nere en gång den här säsongen, så vi vet att det kommer att bli stentufft. Det blir säkert en jämn och bra match, säger Magnus Nygren.

Färjestads lag meddelas under matchdagen.