• Huvudsponsorer

Fredag Fre 1 December Dec
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Söndag Sön 10 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Tisdag Tis 2 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Söndag Sön 7 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Söndag Sön 14 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Söndag Sön 28 Januari Jan
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar

Carlsson: "Vi är med i 15 minuter"

19 april 2014 21:35

Färjestads tränare Leif Carlsson var självklart riktigt besviken efter förlusten i den tredje finalen, Carlsson var inte nöjd med sättet man förlorade på.
- Just nu så är det ju inte alls roligt. Det måste också finnas en stolthet i vår grupp som gör att det inte får rinna iväg som det gör, säger Carlsson till Kanal 5 efter matchen.


Färjestad inledde matchen på ett bra sätt där man vann pucken högt upp i banan och tog också ledningen innan hemmalaget tog tillvara på individuella misstag och sprang iväg med matchen.
- Vi är med i 15 minuter som jag tycker att vi gör riktigt bra. Men sen är det ett lag på banan, de är bättre i allting där ute och vi ger dem också de här målen på ett mindre bra sätt när vi har lägen att ha powerplay, säger Carlsson till Kanal 5.

Även om Carlsson höll med om att Skellefteå är bra lag så vill han inte hålla med om att hemmalaget var så mycket bättre som siffrorna visade, den egna ineffektiviteten var också en bidragande orsak.
- Skellefteå är ett fruktansvärt bra hockeylag. Men jag tycker att de första 15 visar vi att vi kan vara med. Vi hade behövt att få energi och fått något mer mål där, men det är tufft mot ett så bra lag som Skellefteå är just nu, konstaterar Carlsson.

Inför den andra perioden valde Färjestad att byta ut Pettersson-Wentzel och ställa Tuokkola mellan stolparna. Carlsson menade att även om Pettersson-Wentzel inte har storspelat i finalen som han har gjort tidigare under slutspelet, så har hela laget inte försvarat sig lika bra som tidigare.
- Tittar man på det spelet han har visat up tidigare under slutspelet, så har han ju inte nått upp till den nivån. Men samtidigt så är det ju ett lag med utespelare också som inte hjälper honom på samma sätt. Skellefteå får ju de här lägena i väldigt bra områden för att göra mål och då är det tufft att vara en målvakt, säger Carlsson och medger också att det inte är ett drömscenario att sätta in en målvakt som inte startat under slutspelet.
- Men som det blev så ville vi försöka få till en förändring och det var ett beslut vi tog tillsammans med Erik. Det är ju också ett sätt att försöka få till lite energi och för att PW ska kunna lugna ner sig lite och hitta sig själv igen.

Vem som kommer att stå på måndag är inte klart enligt Carlsson, en diskussion kommer att tas med målvaktstränaren Erik Granqvist vars ord väger tungt.

Färjestad har nu en brant uppförsbacke om man ska vända och vinna SM-guld, Carlsson håller med om att det är mycket som talar för Skellefteå men säger samtidigt att man inte har för avsikt att ge upp. Man vill avsluta säsongen på ett bra sätt, och spela bättre än på i den tredje finalen.
- Vi vill i alla fall spela det här tills det är slut helt enkelt och vi vill göra en bra prestation. För så här som det slutar idag får det ju inte se ut egentligen i en final tycker jag, säger Carlsson.

Det som gäller nu är att ta en match i taget, det börjar på måndag och Carlsson konstaterar att även om allt talar för Skellefteå så ska de vinna den fjärde matchen också och att de kommer att möta ett revanschsuget FBK.
- Man har varit själv i den situationen några gånger och det kan vara lite svårt ibland. Men just nu så är väl Skellefteå i allas ögon klara på måndag.

Rickard Wallin var också klart besviken och missnöjd med hur matchen artade sig, men han hade ingen bra förklaring till varför siffrorna blev så stora.
- Det är klart att det här är långt ifrån det vi ville och fram till femton minuter är vi bra med och sen tar de över fullständigt. Idag kan vi inte komma med några bortförklaringar, det är alldeles för dåligt motstånd från vår sida idag, säger Wallin till Kanal 5.

Wallin konstaterar att nu gäller det att glömma och fokusera på nästa match, och glömma, gå vidare och har årets upplaga av FBK blivit vana.
- Det är bara att lämna den här matchen bakom sig, och det kommer ju naturligtvis att sätta oss på hårda prov där också och vi har gått igenom en hel del i år och tydligen är det inte slut med konstigheter som vi ska hantera än i år.

Wallin avslutar med att konstatera att så länge chansen finns, så har man inte gett upp.
- Vi är inte döda än, och så länge vi inte är det så kommer vi inte att sluta kämpa, avslutar Walle.