• Huvudsponsorer

Fredag Fre 1 December Dec
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Söndag Sön 10 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Tisdag Tis 2 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Söndag Sön 7 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Söndag Sön 14 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Söndag Sön 28 Januari Jan
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar

Final 3: Ny tung förlust för FBK

19 april 2014 19:24

Skellefteå - Färjestad 8 - 1 (3-1, 2-0, 3-0)


Första perioden: Det skapades lägen direkt i inledningen, Magnus Nygren hade matchens första skott på mål efter 35 sekunder och Oscar Möller hade ett bra läge i anfallet efter.

Färjestad spelade med en hög forechecking och stressade Skellefteås backar och hade inledningsvis kontroll på Skellefteås uppspel. Det var lite uppgörelser och det var två dubbelutvisningar under den första halvan av perioden.

Färjestad skapade mer i inledningen n tidigare matcher, och det var också Karlstadlaget som tog ledningen i den tredje finalen. Oliver Kylington släppte pucken till Pontus Åberg längs vänsterkanten, Åberg bröt in i banan och överlistade Svensson med ett rappt skott. Rickard Wallin var parkerad framför målgården och skymde sikten för Svensson på ett förtjänstfullt sätt. 0-1 efter 10:31.

Skellefteå var nära att reducera direkt efter nedsläpp. PW var ute bakom mål när Skellefteå fick tillbaka pucken, PW kastade sig tillbaka och lyckades tillsammans med samtliga Färjestadspelare hålla pucken på rätt sida mållinjen.

Kvitteringen kom istället några minuter senare. Färjestad hade powerplay efter att Viktor Arvidsson visats ut för interference, FBK spelade runt men fick inte utdelning. Istället kom Arvidsson in från utvisningsbåset och snodde pucken från Ville Lajunen och vände snabbt och åkte sig till ett friläge och satte 1-1 efter 14:43.

Målet gjorde att hemmalaget kom in mer i spelet och tog tag i taktpinnen, de fick ett extra grepp efter 15:33 då man fick spela powerplay, precis som under hela slutspelet så var hemmalaget effektivt. Färjestad fick inte stopp på Arvidsson längs sargen, Arvidsson hittade Jimmie Ericsson i mitten och Ericsson hittade målet efter 17:01.

Färjestad fick i slutminuterna ett powerplay, men istället för kvittering så utökade Skellefteå sin ledning. Linus Fröberg fick ett svårt pass och fick inte kontroll på den studsande pucken. Oskar Sundqvist snor åt sig pucken och kontrar in 3-1 efter 19:21. 3-1 var ställningen efter den första perioden.

Andra perioden: När den andra perioden startade så var det Pekka Tuokkola som fanns mellan stolparna i FBK-kassen, och han fick visa klass direkt då FBK drog på sig två utvisningar och fick under en kort stund spela fem mot tre. Hemmalaget satte stor press mot mål och hade åtta skott på mål de första fem minuterna, Tuokkola gjorde flera riktigt svettiga räddningar.

Färjestad redde ut utvisningarna och fick lite fart efter att man blivit fulltaliga. I powerplay hade Per Åslund ett bra läge precis framför Svensson, men skottet var inte tillräckligt bra för att överlista målvakten. Minuten senare blev Gulas fri framför mål efter en sargretur, men Svennson hann tillbaka och styrde undan pucken via stolpen.

Spelmässigt hade Färjestad nu jämnat ut matchen, men man fick ingen utdelning. Istället var det Skellefteå som gjorde målen, och precis som det brukar vara för lag i medgång så studsar pucken rätt. Oscar Möller avlossar ett skott från kanten som styrs via Arells klubba så att Tuokkola hamnar fel, Joakim Lindström kan enkelt lägga in pucken som ligger fri i vid stolpen. 4-1 efter 11:50.

Hemmalaget spelade med stort självförtroende och var effektiva i sina omställningar och efter 14:10 kom också 5-1. Efter en spelvändning bröt Melker Karlsson in framför Tuokkola och tryckte in pucken i mål.

Färjestad fortsatte att jaga reducering, men hemmalaget försvarade sig bra och såg till att Färjestads avslut kom från mindre farliga lägen och 5-1 var ställningen inför tredje perioden.

Tredje perioden: Skellefteå växlade ner, trampade gasen i botten och rivstartade den tredje perioden. Efter 59 sekunder snodde Oscar Möller åt sig från pucken från Arell, Möller hittade Melker Karlsson som satte 6-1 bakom Tuokkola.

Dryga minuten senare fick Pierre-Edoard Bellemare pucken i mitten, klev innanför blåklinten och satte 7-1 med ett hårt slagskott efter 2:08.

Hemmalaget fortsatte att pressa på och trots sin stora ledning lättade man inte på gasen, och målproduktionen fortsatte. Jonas Frögren avlossade ett slagskott från sin backplats, Jimmie Ericsoon höll sig framme och styrde in 8-1 efter 3:24.

Skellefteå fortsatte att spela offensivt, även om målproduktionen saktade av efter den inledningen. Efter drygt sex minuter skapade Färjestad ett par bra chanser genom Gulas och Wallin, men Svensson höll tätt. Annars var det hemmalaget som kontrollerade spelet i den tredje perioden och spelade ut med en betryggande ledning, och en högljudd publik i ryggen.

Det blev inga fler mål i den tredje finalen och Skellefteå har nu 3-0 med sig till den fjärde finalen som spelas i Löfbergs Arena på annandag påsk.