• Huvudsponsorer

Jasbetz blir Färjestads nye fystränare

24 april 2012 15:49

Färjestad fortsätter att förnya tränarorganisationen.
När Färjestad på onsdagen startar upp säsongen 2012-2013 heter den nye fystränaren Peter Jasbetz, 49.
- En tränare med gedigen utbildning som tränat våra unga talanger under många år, säger Färjestads sportchef Thomas Rundqvist.


Jasbetz har en gedigen bakgrund i Färjestads organisation.
Han har ansvarat för Talanggruppens fysträning under sju år, jobbat med Skåre BK under fyra år och var den senaste säsongen verksam i Färjestads nyuppstartade J20-lag.

Jasbetz är välbekant för nästan hela FBK-truppen.
- Jag har följt en rad spelare genom talanggruppen där de första var Micke Johansson och Peter Åslund. På senare år har jag haft Magnus Nygren, Jonas Brodin, Oscar Klefbom, Erik Thorell och Anton Grundel, säger Jasbetz.

Jasbetz leder sitt första FBK-pass på onsdagen när Färjestad startar upp säsongen 2012-2013.
- Det kommer att bli hårt, men vi ska träna smart och roligt, säger den nye FBK-tränaren.

Jasbetz ersätter Jonas Asplund som under en rad år lett Färjestads fysträning.
- Vi kan tacka Jonas för ett jättebra jobb under lång tid för oss, men det var dags för en ny röst och nya impulser, säger Rundqvist.

Jasbetz har sin styrka i den individ- och hockeyanpassade fysträningen och det är också där fokus kommer att hamna under en för Färjestads del tuff försäsong som på onsdagen inleds med intervaller i Tyr-terrängen.

– Det ska bli roligt och stimulerande att ta sig an den här gruppen, säger Jasbetz som har en civil bakgrund som systemingenjör på Stora i Skoghall.