• Huvudsponsorer

Holtet åter i FBK:s kamp om fjärdeplatsen

1 mars 2012 08:18

– Vi har gett oss själva möjligheten att vara med och slåss om en topp-4-plats och den chansen ska vi ta, säger Färjestads tränare Leif Carlsson inför torsdagens nyckelmatch mot HV 71 i Kinnarps Arena.


Färjestad har tre matcher kvar att spela av grundserien.
Två av dem är stekheta nyckelmatcher i striden om en plats bland de fyra främsta.
-HV och Frölunda blir otroligt viktiga matcher för oss. Timrå-matchen däremellan (Löfbergs Lila Arena, lördag) blir av en annan sort. Där handlar det om att mentalt vara skärpta, säger Carlsson.

Färjestad har sina två viktigaste matcher på bortaplan där laget haft svårt att fullt ut övertyga under säsongen.
- Det blir ett bra sätt för oss att hitta ett effektivt bortaspel inför slutspelet, säger Leif Carlsson.

En tuff onsdagsträning inleddes med den numera obligatoriska videostunden.
En av detaljerna fram till nedsläpp i Jönköping handlar om - disciplin.
- Med fem man på isen är vi med mot dem, men vi har aboslut inte råd med så många onödiga offensiva utvisningar som vi tagit. Den här matchen blir ett test på disciplin.

Färjestad får tillbaka Marius Holtet medan landsmannen Anders Bastiansen får vänta till lördag innan han kan vara tillbaka i spel igen. Alla backarna är spelbara och Carlsson lät Johan Larsson och Oscar Klefbom spela onsdagens (seger-)match mot Leksand i J20.
Vilka backar som får vila på torsdag bestäms efter värmningen.

Målsättningen är fortfarande att komma topp fyra.
- Men vi måste bli sämst trea för att få välja en motståndare, påminner Carlsson. Den chansen finns fortfarande om resultaten går rätt i seriens avslutning.

Sexan i tabellen, HV71, har två raka förluster, senast 3-4 mot Skellefteå, medan Färjestad i tisdags slog Växjö med 3-2. I säsongens inbördes möten står det 2-2 i matcher, men noterbart är att Färjestad har vunnit de två senaste drabbningarna mellan lagen.

– Jag vill se att vi tar tag i taktpinnen på vår hemmaplan och inte väntar på vad motståndarna ska göra. Vi måste släppa på handbromsen, gå ut och spela direkt från start och hålla spelet i 60 minuter, säger HV71:s tränare Ulf Dahlén till klubbens hemsida.