• Huvudsponsorer

Fredag Fre 1 December Dec
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Söndag Sön 10 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Tisdag Tis 2 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Söndag Sön 7 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Söndag Sön 14 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Söndag Sön 28 Januari Jan
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar

Finalfokus för Tollefsen

12 april 2014 01:03

Färjestads lagkapten Ole-Kristian Tollefsen var självklart riktigt nöjd efter att den sjätte semifinalen mot Växjö avgjorts i sudden death. Nu väntar några dagars matchledigt innan finalserien mot Skellefteå drar igång på tisdag. Tollefsen ser redan fram mot de kommande veckorna.
- Det kommer att bli riktig krigarhockey. De har många bra och duktiga hockeyspelare, så vi ska göra vårt bästa, säger lagkaptenen.


Efter men mållös förstaperiod så var det gästerna som tog ledningen i den andra perioden, FBK kvitterade tidigt i tredje innan Växjö återigen tog ledningen. Med mindre än minuten kvar kvitterade Färjestad genom Milan Gulas innan Rickard Wallin avgjorde i förlängningen. Tollefsen var nöjd med resultatet, men inte hur man inledde matchen.
- Första tio var vi inte speciellt bra, vi kontrollerade inte pucken. Sen jobbar vi oss in i spelet de sista sex-sju minuterna. I andra perioden tycker jag att det är mycket fram och tillbaka, det är det egentligen hela matchen. De har lite press och vi har lite press, säger Tollefsen.

# Hur var känslan i slutet av tredje perioden? - Vi klarade inte av att få press på dem på slutet, vi hade egentligen inte något på slutet. Sen tar Gulas ett sånt sinnessjukt bra skott. Då får man energi. Efter det har man känslan att det här ska vi ta, vi förlorar inte en overtime till.

# Vad säger du om förlängningen? - Jag tycker att det även i overtime var lite fram och tillbaka, sen så kanske vi inte kontrollerade pucken så bra som vi egentligen ska. Men vi har en av de största vinnarskallarna jag någonsin mött som går in och avgör, det är inte konstigt att det är han som går in och avgör heller.

# Vad säger du om den kommande finalserien? - Det är kul att få möta bästa laget, det som har varit bäst under säsongen. Det ska bli roligt att få fightas mot dem i en final, det är ju dom man vill slå. Så vi ska kriga på allt det vi har, och spela vår bästa hockey hela tiden.

# Vad säger du om att Skellefteå är storfavoriter till guldet? - Ja vi skulle ju förlora med 4-0, 4-1 mot Växjö också så…

# Men ni slår ur underläge? - Det har vi gjort sedan de tio första matcherna, när vi inte spelade bra alls. Med allt som har gått emot i år så är det inte konstigt att vi är underdogs, det går det inte att säga någonting om. Finalspel är finalspel, nu har vi hela Karlstad med oss.

# Hur roligt är det att spela hockey just nu? - Det är för det här vi spelar, det är därför jag kom till Färjestad. Jag ville vinna något och här sitter det i väggarna. Nu har vi kommit i den positionen att vi kan vinna, så nu gäller det att göra allt vi kan för att göra det.