• Huvudsponsorer

Lars Haugen klar för Färjestad BK

19 mars 2015 15:00

Färjestad BK har skrivit kontrakt med den norske landslagsmålvakten Lars Haugen. Han kommer närmast från Dynamo Minsk i ryska KHL där han spelat de senaste säsongerna.


Haugen, född i Oslo, blir näste norrman i Färjestadströjan. En tröja han är väl bekant med.
- Ja det är ju det närmaste laget för oss norrmänn och i Färjestad har det spelat många norrmänn före mig vilket gjort att intresset för Färjestad BK i Norge är stort, säger Haugen.
Med sig till Löfbergs Arena hade han också en gammal klenod.
- Min far rotade fram en gammal tröja i källaren. En lila-gul Färjestadtröja med 30 Ketterer på ryggen. Han var min stora idol när jag växte upp, berättar han.
Under dagen har Lars och Leif Carlsson varit runt i Karlstad och sett sig omkring, och han gillade vad han såg.
- Körde från Oslo i morse och när jag passerade gränsen till Värmland så kom solen så det har varit en kanondag hittills, säger han.

28-årige Lars Haugen är en meriterad målvakt. Med sina fyra år i KHL och otaliga VM-turneringar för Norge så känner sportchef Carlsson att han har hittat vad han sökte på målvaktsfronten.
- Vi är jätteglada att vi nu kunnat få till den här värvningen. Kontraktet skrevs på igår och nu ser vi fram emot en härlig intern kamp mellan Haugen och Pogge där vi tror att de kommer att sporra varandra till bra saker.

Kontraktet med Lars Haugen är på 2+1 år.

Under kvällen kommer också ett FBKPlay med Lars Haugen och Leif Carlsson.