• Huvudsponsorer

Fredag Fre 1 December Dec
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Söndag Sön 10 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Tisdag Tis 2 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Söndag Sön 7 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Söndag Sön 14 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Söndag Sön 28 Januari Jan
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar

Semi 5: Ny bortaseger för Färjestad

9 april 2014 21:44

Växjö - Färjestad 2-3 (0-1, 1-0, 1-2)


Första perioden: Det blev en rivstart på den femte semifinalen, redan efter tio sekunder kom matchens första mål. Färjestad vann teckningen och fick kontroll på pucken. Från egen zon Magnus Nygren hittade Per Åslund vid anfallsblå, Åslund skarvade vidare pucken in mot mitten. Växjöförsvaret gick bort sig och Patrik Lundh hamnade ensam mot Lassila, Lundh satte pucken med ett rappt skott. Drömstart för FBK.

Inledningen var annars böljande där lagen kände på varandra och skapade chanser, men inte så många öppna lägen. Ju längre perioden gick desto tydligare blev matchbilden att hemmalaget låg på och försökte pressa Färjestad som spelade ett stabilt försvarsspel med hela laget.

Växjö fick en bra möjlighet efter knappt fyra minuter då man fick chansen i powerplay, men FBK fortsatte att hålla Växjö på utsidan. Hemmalaget skapade istället sina bästa chanser strax efter att Färjestad blev fulltaligt. David Åslin serverade Erik Josefsson som fick ett jätteläge, men PW gjorde en reflexräddning. Lite senare styrde Johan Markusson en puck från Kristofer Berglund, men PW var återigen med på noterna.

Färjestad fick spela powerplay efter 13:38, man fick till lite spel men närmare än ett skott från Per Åslund i slottet kom inte gästerna.

Ju längre perioden led desto mer skruvades också det fysiska spelet upp och vi fick se ett antal tunga tacklingar, och föga förvånande så var det Tollefsen som delade ut några av dem. 0-1 var ställningen efter den första perioden.

Andra perioden: Precis som i den första perioden skapades det farligheter direkt, den här gången var det Malte Strömwall som efter 24 sekunder sköt ett rappt skott. Men PW styrde undan pucken med plocken.

Efter cirka fem minuter hade Joakim Nygård ett riktigt bra läge när han kunde bryta in från kanten och tryckte sig in vid förstastolpen, men Växjöförsvaret stoppade farligheten. Inte långt senare var Alexander Johansson på väg att bli fri, men Grundel bröt passningen i mittzon.

Växjö skapade längre anfall och hade fler avslut, och när man också fick powerplay efter 5:48 skaffade man sig ett rejält grepp om spelet. Hemmalaget fick till ett riktigt bra numerärt överläge och fick också en hel del bra chanser, bland annat hade Ville Varakas ett skott som tog i burgaveln. Men FBK spelade samtidigt ett bra och uppoffrande boxplay och höll tätt.

Utdelningen för Växjö kom istället dryga minuten efter att FBK blivit fulltaliga. Jack Connolly sökte Linus Byström med en passning längs sargen i egen zon, Byström fick inte pucken. Istället höll Malte Strömwall sig framme och snodde pucken, Strömwall bröt in i mitten och överlistade PW med en backhand. Inte ett lätt läge för PW då det var många spelare framför. 1-1 efter 8:56.

Två minuter efter målet fick Växjö ett nytt powerplay, återigen kunde man etablera tryck i Färjestads zon. FBK försvarade sig bra och PW var med i målet.

Växjö hade det mesta av spelet i den andra perioden, mycket tack vare sina powerplay. Färjestad spelade upp sig och skapade sina bästa chanser islutminuterna, men 1-1 var ställningen efter två perioder.

Tredje perioden: Det var Färjestad som inledde den tredje perioden bäst. Direkt i inledningen visade kedjan med Åslund, Hillding och Lundh vägen och pressade tillbaka hemmalaget, dock utan att skapa jättelägen.

Rakhshani hade ett skott strax utanför men annars var det Färjestad som hade det mesta under den första halvan. Efter knappt sex minuter tog Per Åslund pucken från Malte Strömwall i Växjös zon, Åsa klev upp och sköt ett bra skott som dock satt i kryssribban.

Det var nästan ombytta roller jämfört med den andra perioden, det var Färjestad som klev upp och spelade offensivt och Växjö blev ofta stillastående och fick rikta in sig på försvar.

Halvvägs in i perioden hade hemmalaget arbetat sig in i spelet igen och radade upp riktigt heta chanser. PW fick göra riktigt bra räddningar på lägen för Roddox, Murphy och Lasch.

När Växjö fick till längre anfall för första gången i perioden kom också periodens första mål, men det var FBK som återtog ledningen. Milan Gulas kom i en spelvändning och drog både Sebastian Erixon och Ville Varakas innan han lyfte in 1-2 efter 10:58.

Nu var det Färjestad som tog tillbaka initiativet, och det tog mindre än en minut innan man utökat sin ledning. Pontus Åberg kom in längs högerkanten och avlossade ett slagskott som Lassila tappade, Christian Berglund störtade mot mål och vann kampen mot Varakas, samtidigt som Jack Connolly kom strax efter och kunde sätta 1-3 efter 11:56.

Växjö jagade nu reducering och kvittering och fick också en bra chans efter 13:12 när Anton Grundel visades ut för puck out. Hemmalaget fick också utdelning nästan direkt, Robert Rosén störtade fram och söttte in en retur efter 13:30. Domarna ringde för att kontrollera att det inte var en spark, men efter granskning godkändes målet. 2-3.

Efter reduceringen var det självklart en jakt på kvittering från Växjös sida, och det blev nu riktig nerv i matchen. Men Färjestad spelade också ett riktigt bra försvarsspel och visade stort hjärta och spelade uppoffrande. Växjö fick ett läge tre mot en, Strömwall sköt själv men PW räddade.

Med knappt två minuter kvar chansade Växjö med en extra utespelare. Dennis Rasmussen hade en farlig styrning, strax utanför och Anton Grundel hjälpte PW och rensade en puck i målgården.

Närmare än så kom inte Växjö och Färjestad vann med 3-2 och har nu samma ledning i matchserien inför sjätte semifinalen som spelas i Löfbergs Arena på fredag.