• Huvudsponsorer

Nygren: - Nu är det slutspel!

8 april 2014 00:20

Match fyra mellan Färjestad och Växjö blev betydligt grinigare och gruffigare än de tidigare matcherna i semifinalen.
- Dags att det blir lite känslor, har varit dåligt med det hittills, säger Magnus Nygren.


Jämnt, tätt och tufft blev det i fjärde semifinalen mellan Färjestad och Växjö. Oavgjort 1-1 vid full tid och frsta förlängningen mellan lagen där Alexander Johanssons konstiga 1-2-mål avgjorde. Det som hände efter målet var väl ingen beredd på. Växjömålvakten Teemu Lassila firade segern genom att skrikande passera FBK-spelarna på en skridsko. Hemmaspelarna tände på alla cylindrar, snabbast fram var Ole-Kristian Tollefsen som skickade Lassila i isen med en präktig smäll. Sen kom Växjöspelarna för att ge sig på Tollefsen och snart var båda lagen inblandade i en massa bråk och några regelrätta knytnävsslagsmål.
- Åker man och hånar oss förtjänar man stryk, kommenterade Magnus Nygren lugnt efteråt.
- "Tolle" skickade honom i isen och då förtjänade han kanske också lite, inget konstigt med det. Men det är respektlöst att åka på ett ben och skrika oss rätt upp i ansiktet!

# Lägger ni något särskilt fokus på Lassila, han har ju onekligen hett temperament?
- Äh, vi kan bara fokusera på att göra mål på honom, vi måste fokusera på att vinna matchen. Men hettar det till backar vi upp varandra, som ikväll, säger FBK-backen.
- Men nu är det slutspel, det var dags att det blev lite känslor därute, det har varit dåligt med det hittills i semifinalerna.

# Hur sammanfattar du kvällens match?
- Dålig första period, bättre i andra och tredje, säger Nygren.
- Sen blev slutet i sudden väldigt snöpligt, aldrig sett pucken studsa så snett i plexit förut. Båda jag, "Tolle" och PW trodde ju att pucken skulle hamna nere i hörnet.

Nu är det 2-2 i matcher och ny match i Växjö på onsdag.
- Bara att ladda om, solen går upp i morgon också, ler Nygren snett innan han försvinner in i duschen.