• Huvudsponsorer

"PW" om märkliga målet

7 april 2014 23:58

Ett av slutspelshistoriens märkligaste mål kom att avgöra fjärde semifinalen mellan Färjestsd och Växjö.
- Aldrig varit med om ett så konstigt mål i en så viktig match, suckar FBK-målvakten Fredrik Pettersson-Wentzel.


Bortalaget fortsätter att vinna i semifinalen mellan Färjestad och Växjö. Den här gången var det dock slumpen som avgjorde. Efter drygt fjorton minuters spel av förlängningen kom Växjö i en spelvändning, Johan Markusson kom på väsnterkanten och sköt ett skott högt över FBK-målet. Pucken fortsatte dock inte ner i rundeln på högersidan utan studsade tillbaka från det håll som skottet kom, landade bakom mållinjen vid vänsterstolpen och där kom Alexander Johansson perfekt och kunde lägga in pucken i tomt mål.
#Snopet?
- Ja, minst sagt, han sköt först ett dåligt skott som gick högt över men pucken studsade tillbaka till deras kille, när jag fattade vart pucken tog vägen var det alldeles för sent, sa FBK-målvakten Fredrik Pettersson-Wentzel.
- Jag, precis som alla andra, trodde ju att pucken studsade som den brukar och skulle hamna nere i hörnet.

FBK-målvakten stod av förklarliga skäl och tittade åt andra hållet, precis som de båda lagen, tränarna och de 7.376 i publiken gjorde men pucken kom som sagt aldrig dit.
# Måste vara ett av de märkligaste målen du släppt in i din karriär?
- Jag har aldrig varit med om ett så konstigt mål i en så viktig match i alla fall, suckade "PW".

# Känslan så här direkt efteråt?
- Känns tråkigt att en tight, jämn och bra match inte får ett värdigare slut, på nåt vis.

FBK-målvakten stod för en ny toppinsats där han, inte minst under förlängningen, stod för ett antal kvalificerade räddningar.
- De fick sina lägen där i spel fyra mot tre i förlängningen men jag tyckte ändå att vi hade rätt bra kontroll, berättar 22-åringen.
- Vi hade ju lika stor chans som dem att vinna matchen idag.

# Hur glömmer man en sån här förlust, ett sånt skitmål?
- Precis som vi gjorde senast hemma (förlust 1-6), det är bara en förlust i protokollet. det är bara att ställa om till noll igen och ladda inför nästa match i Växjö.

"PW" har en lugn och kontrollerad spelstil, på andra sidan står hans raka motsats. Växjömålvakten Teemu Lassila spelar med mycket känslor och har inte alltid full koll på sig själv verkar det som. Inte minst efter matchen då han hånande åkte på en skridsko förbi FBK-spelarna och jublade, men snabbt åkte i isen efter Ole-Kristian Tollefsens lilla hämnd. Detta utlöste full kalabalik med ett antal slagsmål då båda lagen var på isen efter matchens avslutning.
- Hur han beter sig som målvakt och ute på isen får stå för honom, det är upp till honom vad och hur han gör, kommenterade "PW" lugnt.

# Bortamatch igen på onsdag, verkar vara bra eftersom bortalaget vinner hela tiden?
- Vi ska ta med oss vad vi gjorde bra idag, göra vissa saker bättre och gå för en seger, säger "PW".
- Hur man än ser på det så är det först till fyra vinster som gäller och det är dit vi ska!