• Huvudsponsorer

Fredag Fre 1 December Dec
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Söndag Sön 10 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Tisdag Tis 2 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Söndag Sön 7 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Söndag Sön 14 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Söndag Sön 28 Januari Jan
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar

Semi 4: Färjestad föll i sudden

7 april 2014 22:42

Färjestad - Växjö 1-2 (0-0, 0-1, 1-0, 0-1)


Första perioden: Det blev en riktigt händelserik inledning på den fjärde semifinalen. Efter dryga minuten hade Christian Berglund ett skott som Lassila fick stopp på, men pucken låg fri vid stolpen och Christoffer Forsberg kastade sig fram för att slå in pucken men Lassila stod emot.

I anfallet efter var det Växjö som skapade farligheter och Rhett Rakhshani hade ett skott som sitter i Pettersson-Wentzels högra stolpe. Minuterna senare hade Dennis Rasmussen en bra styrning som PW räddar med en benparad.

Lagen fortsatte att skapa chanser, men ju längre perioden gick desto mer kontroll blev det på spelet och de öppna chanserna blev färre. Växjö hade lite längre anfall samtidigt som Färjestad spelade med tålamod och hade sina bästa chanser efter spelvändningar.

Det blev också allt grinigare ute på isen och det var markeringar framför båda målen. Ole-Kristian Tollefsen satte in en stenhård tackling på Alexander Johansson drygt halvvägs in i perioden, och efter det skruvades temperaturen upp ytterligare några snäpp.

Matchens första powerplay hade Växjö. Man spelade med ett högt pucktempo men närmare än ett bra skott från Noah Welch, som PW styrde undan med stöten, kom inte Växjö.

Det blev inga mål i den första perioden och ställningen var således 0-0 inför den andra.

Efter avblåsningen var det lite gruff mellan bland annat Ole-KristianTollefsen och Colby Armstrong, under pausen kom det upp att Armstrong visats ut två minuter för crosschecking.

Andra perioden: Färjestad fick därmed inleda perioden i powerplay och nästan direkt fick Milan Gulas ett bra läge där han bröt in framför kassen, men Växjö höll undan. Istället för utdelning för Färjestads powerplay så var det gästerna som tog ledningen med en man mindre på banan. Oliver Kylington tappade pucken strax utanför egen blålinje och Jan Hlavac snodde åt sig pucken. Ensam mot Pettersson-Wentzel gjorde Hlavac inga misstag och rundade PW kyligt och satte 0-1 efter 1:56.

Gästerna fick till lite längre anfall efter sitt mål, men det var ändå tillknäppt och skotten som nådde fram var få i den andra perioden. Efter drygt fyra minuter får Colby Armstrong ett jätteläge, men skottet täcks i sista sekund.

Efter 4:36 blev det grinigt på isen efter att Johan Markusson hoppat in en tackling på Jack Connolly, efter koll av läkare verkade Connolly okej och spelade vidare. Markusson fick vänta med att spela vidare då han fick 2+10 för checking to the head.

Nästan direkt spelade Åslund läckert bakom ryggen till Lajunen som kliver upp från sin backplats, men Lajunen får inte träff på pucken. Oliver Kylington är annars närmast att göra mål, hans skott missar men tar på Lassilas beskydd efter sargreturen och är nära att glida in i mål.

Det var som sagt få skott i den andra perioden, statistiken visade 4-4. Men målvakterna fick ändå visa klass, efter nio minuter fick PW göra en riktig TV-plock efter ett skott från Ville Varakas.

Färjestad fick ett nytt powerplay i slutet av perioden efter att Lassila fått två minuter för roughing. Gulas och Connolly har båda bra lägen, men båda skjuter över och ställningen efter två perioder var 0-1.

Tredje perioden: Det var gästerna som hade mer av spelet inledningsvis, men Färjestad visade tålamod och kom tillbaka. Anton Grundel hade ett bra läge och därefter skapade Åslund, Hillding och Lundh ett bra tryck och Växjö drog på sig en utvisning efter 4:02.

Kylington åkte sig till ett bra läge direkt, men pucken smet strax utanför. Växjö skapade återigen farligheter med en man mindre, Liam Reddox kom nästan fri i en kontring men PW räddade med plocken. Men inget av lagen fick någon utdelning, denna gången.

Efter 7:49 fick Växjö spela powerplay efter att Niklas Arell försökt slå pucken på volley, men istället slog han av Kristfofer Berglunds klubba. Växjö spelade bra och Rhett Rakhshani hade ett skott efter nio minuter som tog i stolpen och sedan dansade på mållinjen innan PW kunde få bort den. Det var sedan en lång sekvens innan det blev en avblåsning och domarna kunde ringa, efter en lång granskning visade det sig att det inte var något mål.

Efter 10:46 visades Eddie Larsson ut, och FBK fick ny chans i powerplay och den här gången kom utdelningen, men det tog tid det var i sista sekunden kvitteringen kom. Anders Bastiansen kämpade om pucken i sarghörnet, Linus Fröberg fiskade upp pucken och tog sig in i banan, vände upp och sköt ett skott som överlistade Lassila. 1-1 efter 12:46.

Tempot skruvades upp något efter målet och det blev åter ett böljande spel. Per Åslund var nära att göra mål efter att han bröt igenom Växjöförsvaret. Ryan Lasch hade också bra läge i slutminuterna, men PW höll tätt. Det blev inga fler mål och matchen gick till förlängning.

Fjärde perioden: Förlängningen var endast 17 sekunder gammal när Colby Armstrong tvingades att lämna isen efter att pucken styrts via Joakim Hilldings klubba och rakt upp i ansiktet på Armstrong. Spelet återupptogs efter några minuters skrapande på isen. Armstrong kom dock tillbaka senare under förlängningen.

Joakim Nygård fick ett riktigt bra läge efter att Connolly kommit med bra fart längs högerkanten, men Lassila var tät och räddade Nygårds direktskott.

Efter 4:26 fick PW göra en kanonräddning efter att Robert Rosén lämnats ensam i slottet, Rosen sköt direkt men PW kom ut och var stor.

I nästa anfall blev det grinigt runt Lassila och Welch och Christoffer Forsberg fick båda två minuter för roughing. Efter dryga halvminuten i spel fyra mot fyra visades Milan Gulas ut och Växjö fick spela fyra mot tre. Gästerna fick till tryck och skapade en rad chanser, men Pettersson-Wentzel stod emot och höll tätt.

I spel fyra mot tre styrdes ett skott från Cory Murphy upp i ansiktet på Tollefsen som fick ett jack och fick plåstras om i båset, men spelade också vidare senare under förlängningen.

Under den andra halvan av perioden kom Färjestad upp igen och skapar en del chanser, Niklas Arell har en bra chans när han kliver upp från sin backplats men Lassila är tät. Pucken styrs rakt ut och det finns chans till en farlig retur, men Växjö hinner rensa undan innan anfallare hinner fram.

Minuterna senare hade Patrik Lundh en lurig backhand, men Lassila reagerade snabbt.

Avgörandet kom efter 14:27 och det blev som det ofta blir i förlängning, det var ett slumpmål som avgjorde. Johan Markusson skickade ner pucken i plexit bakom PW, pucken fick en konstig studs och lurade alla utom Alexander Johansson som enkelt kunde lägga in pucken i mål. Växjö har därmed kvitterat matchserien som fortsätter på onsdag i Vida Arena.

Efter det att matchen avslutats blev det grinigt ute på isen och det var flera spelare inblandade från båda lagen, men efter några minuter kunde domarna sära på lagen och skicka dem av isen.