• Huvudsponsorer

Fyra matcher till topp fyra

27 februari 2012 19:14

Fyra matcher till topp fyra.
Färjestads målsättning inför seriespurten är klar; att bli topp-fyra och därmed skaffa sig hemmaplansfördel i playoff.
- Vi måste snabbt studsa tillbaka till det vägvinnande spelet vi hade innan Luleå-matchen, säger FBK-coachen Leif Carlsson.


Förlusten mot serieledande Luleå har inte ändrat FBK-målsättningen inför seriespurten.
- Vårt mål står kvar, vi spelar för att nå topp-fyra, säger Leif Carlsson. Slutskedet av serien innehåller en rad viktiga matcher för oss om vi ska ha chansen att nå dit, och vi ska göra allt vi kan för att nå målet.

Färjestad har kvar att möta;
Växjö Lakers (h)
HV 71 (b)
Timrå (h)
Frölunda (b)

Tolv poäng att spela om där matcherna mot topplagen HV och Frölunda naturligtvis kan visa sig bli enormt betydelsefulla inför slutspelslottningen om en vecka.
- Det kommer att krävas mycket noggrannhet och tålamod och att vi snabbt studsar tillbaka till ett vinnande spel, säger Leif Carlsson.

Carlsson hoppas FBK hittar tillbaka till det kreativa anfallsspelet redan på tisdag.
- Vi får vara beredda på att möta ett kompakt och tätt lag så det gäller också att vi har tålamod och är noggranna i vårt eget spel, säger Carlsson inför mötet med Växjö Lakers som från sin niondeplats är bara en poäng från en slutspelsbiljett i sin första elitseriesäsong. Omvänt har Lakers bara fyra poäng ner till kvalserien.

Färjestad får klara sig helt utan norsk hjälp i tisdagens match mot Växjö Lakers.
Centern Anders Bastiansen ådrog sig en hjärnskakning i matchen mot Luleå och tvingas stå över tisdagens och troligen också torsdagens bortamöte med HV 71.
Och ytterforwarden Marius Holtet missar matchen av privata skäl. Holtet är dock tillbaka till torsdagens match.

Frånvaron av norrmännen gör att Färjestad litar till finske forwarden Hannes Hyvönen och dessutom går Max Görtz in i laget.
Även backen Oscar Klefbom, som stod över lördagens match mot Luleå, är spelbar.