• Huvudsponsorer

Fredag Fre 1 December Dec
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Söndag Sön 10 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Tisdag Tis 2 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Söndag Sön 7 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Söndag Sön 14 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Söndag Sön 28 Januari Jan
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar

Tollefsen klar för Färjestad

12 april 2012 16:04

Färjestad har gjort klart med norske landslagsbacken Ole-Kristian Tollefsen, 27.
Modokaptenen har skrivit på ett treårskontrakt med Färjestad BK.
- En tuff och stabil back som blir en bra ersättare för Jonas Frögren, säger Färjestad sportchef Thomas Rundqvist.


Tollefsen är en defensiv back med styrkan i det fysiska spelet, inte helt olik fansfavoriten Jonas Frögren i uppträdandet på isen.
- Han har tidigare haft en renodlat defensiv roll men har på senare år även utvecklat sitt offensiva spel, säger Rundqvist.

Färjestads norska nyförvärv är en rutinerad pjäs. Han har 163 NHL-matcher, 138 i AHL och 93 Elitseriematcher. Han har under en rad år tillhört de ledande spelarna i det norska A-landslaget. Med sina 188 cm och 95 kg har han gjort sig känd som en tuff tacklare och med ett kraftfullt defensivt spel i den egna zonen.

Tollefsen är född i Oslo men startade hockeykarriären när han som 16-åring flyttade till Lillehammer där han spelade två säsonger innan han hösten 2002 som 18-åring tog steget över till nordamerika för spel med Brandon Wheat Kings i WHL.

Eter två framgångsrika säsonger där han svarade för 50 poäng på 96 matcher från sin backposition hamnade han i AHL-laget Syracuse Crunch och via Dayton Bombers fick han säsongen 05/06 NHL-debutera för Columbus Blue Jackets som draftade honom som nummer 65 i tredjerundan 2002. Det gör Tollefsen till den norrman som gått näst högst i draften - efter Färjestads Marius Holtet som samma år i andra rundan valdes av Dallas som nummer 42.

På tre säsonger i Columbus blev det 271 utvisningminuter på 145 matcher innan han sommaren 2009 gick till Philadelphia Flyers som free agent, bara för att på nytt i februari tradas vidare till Detroit Red Wings där han dock hamnade i Grand Rapids farmarverksamhet säsongen ut.

Våren 2010 valde han att flytta hem och skrev på för Modo där han på två säsonger spelat 93 elitseriematcher (3+11). Den senaste säsongen tog han steget upp från assisterande till kapten i Modo, en roll han också hade i det norska landslaget i den senaste VM-turneringen.
Under OS-turneringen 2010 visade han upp ett kraftfullt fysiskt spel och tacklade bland annat dåvarande FBK-spelaren, slovaken Lubos Bartecko, medvetslös vilket resulterade i ett matchstraff.

Tollefsen blir en viktig kugge i Färjestads backbesättning där etablerade spelare som Jonas Frögren (KHL), Martin Sevc och Kristofer Berglund (Växjö) försvinner. Dessutom finns frågetecken för de båda försterundebackarna Jonas Brodin (Minnesota) och Oscar Klefbom (Edmonton).

– Vi tappar en del viktiga spelare på backsidan och måste naturligtvis ersätta det med rutin som gör att våra yngre talanger som Magnus Nygren och Anton Grundel kan fortsätta utvecklas i en positiv riktning, säger Thomas Rundqvist.