• Huvudsponsorer

Fredag Fre 1 December Dec
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Söndag Sön 10 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Tisdag Tis 2 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Söndag Sön 7 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Söndag Sön 14 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Söndag Sön 28 Januari Jan
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar

Efterlängtat mål för Wallin

3 april 2014 23:58

Rickard Wallin har väntat länge på att få göra mål. För efter en inledning med fyra mål på elva matcher, så har det nu snart gått sex månader sedan Wallin senast gjorde mål. Så det var en stor lättnad när pucken smet in bakom Lassila.
- Det var skönt när man såg att pucken låg i målet, säger Walle efter matchen.


Färjestad fick en smakstart på den andra semifinalen, då man tog ledningen efter drygt fem minuter.
- Det är klart att det var tacksamt att få ledningen, men vi förvaltar den ju inte riktigt på ett bra sätt, säger Wallin som var den som gav FBK ledningen.

Senast Wallin gjorde mål var tionde oktober när Färjestad mötte Luleå på bortaplan, Även om Walle var nöjd med att få göra mål igen, så hade han hoppats att det skulle vara ett mer betydelsefullt mål.
- Det var väl inte så viktigt, men det var skönt. Jag hade hoppats att det skulle bli ett viktigt mål, det har ju gått länge utan att jag har fått göra mål. Nu vet jag att jag kan i alla fall. Det har varit några lägen man har önskat att man kunde få tillbaka, inte minst det bortdömda i kvartsfinalen. Det var skönt när man såg att pucken låg i målet. Så här efteråt så betyder det inte mer än att jag vet att jag fortfarande kan göra mål, säger Walle.

#Vad säger du om målet? - Den tar på ett benskydd, jag försöker bara lägga den på mål. Lite flyt, men det är så vi måste spela, få in puckarna där. Några av de målen som de gör är också att de slänger in pucken och vinner kamperna. På mitt mål är det ju Nygård som tar kampen framför och det är det som skapar situationen.

När man är van att vara med och producera så sätter det sig i huvudet när pucken inte vill gå i mål, då spelar det ingen roll hur mycket rutin man har enligt Wallin.
- Man kan tycka att när man har spelat så länge som jag har gjort så ska det inte sätta sig i huvudet. Det har varit en kämpig säsong på många sätt. Men jag har försökt att jobba bort och har haft bra stöd och hjälp mentalt för att inte fokusera på det där målet. Men det är klart att när det väl kommer så blir man glad. Det är skönt att folk inte behöver påminna hela tiden vad längesedan det var, säger Wallin.

Det var ett efterlängtat mål för Wallin. Men han har också gått och väntat på något mer den senaste tiden, och den väntan var över natten mellan tisdag och onsdag.
- Vår dotter Elna föddes på onsdagsmorgonen. Det var två grejer som jag väntat länge på som hände i dagarna, säger Wallin med ett snett leende.

Efter semifinalen i tisdags var det full fart hem mot Karlstad som gällde för Wallin. Resan inleddes med taxi innan Rickards pappa mötte upp och körde den sista biten.
- Jag skyndade mig så mycket jag kunde, minuterna i bilen kändes långa innan jag fick träffa dem. Det gick jättebra och jag är tacksam att det inte blev några komplikationer, säger Walle.

Det var kanske inte den normala uppladdningen inför en semifinal, men Wallin konstaterade att det inte var någon större skillnad när han väl var på plats i omklädningsrummet igen.
- Det har inte riktigt varit ett normalt schema. Men det är så det är i ett slutspel, man måste hantera alla situationer både på och utanför isen. Det kändes ändå när jag kom hit att jag var fylld av energi och vi, hela familjen, har fått superhjälp av föräldrar och svärföräldrar. Det kändes inget annorlunda när jag väl kom hit idag, säger Wallin och konstaterar samtidigt att det kanske rent av kan bli en positiv effekt.

– Jag försökte bara gå ut och spela, sen brukar ju positiva tankar skapa positiva saker. Det kan ju vara så att man får något annat att tänka på istället för att krama klubban.

1-6 på hemmaplan svider naturligtvis, men Wallin konstaterar att det nu är är slutspel och då är det bara att ladda om inför nästa match.
- Det spelar inte så stor roll om det blir 2-1 eller 6-1, det är bara segrar som räknas. Vi får analysera vad vi måste göra bättre och bara ladda om och inte hänga med huvudena. Det är 1-1 i matcher och det är det som vi får luta oss mot, säger Wallin och har redan en bild klar för sig vad man behöver göra.
- Det finns en massa småkamper där ute på isen som vi måste börja med att vinna. Gör vi inte det kommer det att se ut så här. Jag är helt säker på att kommer att hitta ett sätt att spela ett bättre försvarsspel och vara jobbigare där ute och på så sätt skapa ett bättre anfallsspel också. För har man inte pucken kan man inte anfalla heller.