• Huvudsponsorer

Fredag Fre 1 December Dec
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Söndag Sön 10 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Tisdag Tis 2 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Söndag Sön 7 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Söndag Sön 14 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Söndag Sön 28 Januari Jan
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar

Semi 2: Tung hemmaförlust för FBK

3 april 2014 21:17

Färjestad - Växjö 1-6 (1-1, 0-3, 0-2). Efter en bra inledning och 1-0 av Rickard Wallin gled matchen över till Växjö. Kvittering i första perioden gjorde man tre mål i mittenakten och matchen var körd för FBK.


Första perioden Efter en avvaktande inledning så öppnade spelet upp sig och båda lagen skapade chanser i nästan varje byte. Växjöbacken Sebastian Erixon hade ett bra skott där FBK-målvakten Fredrik Pettersson-Wentzel var skymd men pucken smet utanför stolpen. Senare hade hemmalagets Patrik Lundh fint skottläge men Växjökeepern Teemu Lassila räddade.

I femte minuten åkte Ole-Kristian Tollefsen på en elak armbåge i ansiktet av Rhett Rakhshani bakom eget mål men utan domaråtgärd. "Tolle" såg lite tagen ut när han klev av isen men återvände senare i spel.
Efter 5:06 kom första målet och det var FBK som gjorde det. Efter slarv i egna zonen från Växjö kunde Milan Gulas spela in till Rickard Wallin som sköt direkt. Skottet var inte så märkvärdigt men pucken smet in i nätet bakom Lassila, som nog borde tagit den pucken.

Efter 1-0-målet släpptes spelet loss ordentligt, det var blixtrande spelvändningar från båda lagen och mängder med målchanser. Båda målvakterna fick jobba hårt för att hålla tätt.
Efter tretton minuter kom en blixtrande sekvens där först Robert Rosén fick friläge men FBK-målvakten var följsam och täppte igen. I spelvändningen fick Jack Connolly friläge åt andra hållet men hans backhandskott blockerades av Lassila.
Efter 15:15 kom kvitteringen och det var Alexander Johansson som skickade in pucken mot mål och Ryan Lasch styrde otagbart, pucken smet in mellan benen på PW.
FBK drog sen på sig matchens första utvisning och Växjö skapade rejält tryck men ett kämpande FBK täckte uppoffrande skotten och redde ut läget. I periodens sista sekunde åkte hemmalaget på en ny, tämligen billig utvisning efter en krock, och det var uppretat båda hos hemmalag och publik.
1-1 i paus efter 8-6 i skott kändes dock rättvist.

Andra perioden FBK inledde med att reda ut ett numerärt underläge och det var efter ett monsterbyte i nästan två minuter av Tollefsen, Grundel, Bastiansen och Röymark. Med fullt manskap på isen blev det åter fartfyllt och svängigt värre på isen, precis som i första perioden.
Växjö tog ledningen efter 7:55 och det var efter aggressivt spel i anfallszonen där de stressade till sig pucken. Sen gick det fort mellan Roén, Lasch och Johansson och det var den sistnämnde som kunde skicka in pucken i tom kasse efter klapp-klapp-spel.

FBK hann knappt hämta sig innan 1-3 kom bara dryga minuten senare. Johansson sköt, PW hann inte plocka pucken utan styrde den i en båge bakom sig i sin högra stolpe och där var Rosén snabbast på returen.
FBK tog timout för att försöka få lite linjer i spelet igen och fick lite hjälp av att Växjö drog på sig sig flera utvisningar. FBK fick chansen med spel fem mot tre i fyrtio sekunder men det såg lite krampaktigt ut, närmast var Hillding men han missade skottet på en hård passning när han hade halvöppet mål.

Istället kom 1-4 efter sjutton minuters spel, Rakhshani sköt från halvdistans, PW räddade starkt men Rosén kunde trycka in sitt andra mål för kvällen på returen. FBK-försvaret uppträdde åter mycket tveksamt i egen zon.
Växjö gick till paus med 4-1-ledning efter en mycket stark period där FBK hamnade väldigt långt från sin gameplan.

Tredje perioden FBK vaskade om lite i kedjorna för att försöka få lite fart på laget och i alla fall pröva att komma ikapp. Man hade några halchanser, bl a Lajunens skott tätt utanför högerstolpen. Växjö spelade dock säkert på sin ledning och täckte ut FBK-spelarna som hamnade utefter sargen i sitt spel.
Växjös spelvändningar var ofta väldigt snabba och fyndiga vilket resulterade i 5-1 i nionde minuten. Rosén kunde göra sitt tredje mål, åter på retur efter Johanssons skott. Ridå för FBK!

Nu handlade det mest om att spela av tiden för FBK medan Växjö ångade på och gjorde 6-1 i powerplay i då Rakhshani tryckte in en ny retur i 14:e minuten.
Pettersson-Wentzel fick nog och lämnade över till Pekka Tuokkola som fick spela sina första minuter under detta slutspel.

Matchen slutade 1-6 och det är därmed 1-1 i semifinalserien.
En mycket välförtjänt Växjöseger mot ett blekt FBK där ingen var i närheten av normal standard.

Nästa match går av stapeln på lördag i Växjö.