• Huvudsponsorer

Fredag Fre 1 December Dec
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Söndag Sön 10 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Tisdag Tis 2 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Söndag Sön 7 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Söndag Sön 14 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Söndag Sön 28 Januari Jan
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar

Åslund styrde Färjestad till seger

1 april 2014 23:10

Per Åslund blev stor matchhjälte när han styrde in avgörande 2-1, 11:07 in i den tredje perioden.
- Det är klart att det är känns bra att få avgöra, det är alltid kul att göra mål, säger Åslund efter matchen.


Den första perioden var mållös, men även om man inte gjorde några mål så var det en bra period av båda lagen enligt "Åsa".
- Det märks att det är två bra lag, det var rätt så öppet och båda lagen hade lägen. Det var en bra period tycker jag, konstaterar Åslund.

Växjö tog ledningen i slutet av den andra perioden, men även om man hamnade i underläge så var det en trygg känsla i laget enligt Åslund.
- Känslan var bra hela perioden ändå. De tog kanske över spelet lite efter deras mål, men det var en bra känsla i gruppen inför tredje perioden.

Vändningen kom också i den tredje perioden, först genom Pontus Åbergs kvittering och därefter Åslunds avgörande 2-1, Åslund lyfter fram lagmaskinen som nyckeln till segern.
- Det kändes stabilt hela perioden, alla krigade på bra hela tredje perioden.

# Hur var känslan under slutminuterna? - Det kändes bra ändå, det kändes stabilt. De pressade på, men PW var jättebra och de som spelade i slutet krigade och slet, riktigt skönt att vi höll undan.

# Vad säger du om ditt mål? - Det var en bra spelvändning, Hillding kommer med fart och håller i pucken. Jag försöker bara ta mig in framför målet.

# Det känns som ni hittar varandra ganska bra där ute, visste du var pucken skulle komma? - Nja, jag försökte som sagt bara ta mig in framför mål, det är ju där jag gör mina mål. Men Hillding är smart så jag visste att passningen kunde komma, det var skönt att se den gå in.

Kedjan med Åslund, Lundh och Hillding har fått en bra start på slutspelet och har svarat för 15 poäng på sex matcher, Åslund toppar nu också den interna poängligan med sex poäng (2+4).
- Det fungerar bra, vi hittar varandra och alla krigar på. Peppe har mycket fart och Hillding är smart med pucken. Fortsätter vi bara kämpa så kommer utdelningen också, konstaterar Åslund.

# Extra skönt att toppa interna poängligan? - Det är klart att det är kul. Men det enda som gäller nu är att vi fortsätter att vinna, det är det enda som räknas.

På frågan om det är viktigt att vinna den första matchen i en slutspelsserie så konstaterar ”Åsa” att det är segrarna som räknas oavsett när de kommer, och för att det gäller att fortsätta vinna.
- Det är viktigt att vinna matcher överhuvudtaget och sen är det inte lätt att komma hit ner och ta en seger, men vi måste ju göra det för att gå vidare så det är klart att det är skönt att vi har gjort det nu. Men vi måste ladda om och vinna på torsdag, annars är inte den här segern värd något, säger Åslund.

Inför semifinalserien var det mycket prat och skriverier om att Växjö vunnit samtliga matcher mot FBK den här säsongen, men det var inget som Åslund lägger fokus på nu.
- Väl i semifinal är det ingenting man tänker på, det betyder inget nu.

# Hur ser du på fortsättningen? - Det gäller att vi är redo, de kommer att vilja ta tillbaka direkt på torsdag. Så det gäller att vi är med från start, avslutar Åslund från spelarbussen på väg hem mot Karlstad. En bussresa man kan anta går lite lättare med en nybärgad seger i bagaget.