• Huvudsponsorer

Fredag Fre 1 December Dec
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Söndag Sön 10 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Tisdag Tis 2 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Söndag Sön 7 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Söndag Sön 14 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Söndag Sön 28 Januari Jan
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar

Semi 1: FBK vände och vann i Växjö

1 april 2014 21:37

Växjö - Färjestad 1-2 (0-0, 1-0, 0-2)


Första perioden: Vi fick se en jämn förstaperiod i Vida Arena. Inledningsvis fick båda lagen sekvenser i anfallszon, men de riktigt klara chanserna lyste med sin frånvaro. Matchens första farlighet hade Colby Armstrong efter drygt 3:30, men PW gjorde sig stor och skottet satt i magen.

Hemmalaget skapade lite längre anfall under de första minuterna, men Färjestad jobbade sig in i spelet och hade mer av spelet senare under perioden.

Båda lagen stack i snabba spelvändningar när man hade chansen, men fanns inte möjligheten höll man pucken inom laget och det var inte många chansningar åt något håll. De bästa möjligheterna kom efter spelvändningar. För Växjös del var Ryan Lasch igenom ett par gånger, utan att få utdelning. Även Rhett Rakhshani hade ett bra läge från nära håll, men PW var med. PW fick också göra en reflexräddning på ett skott från Jani Lajunen som ändrade riktning på Nygrens ben.

För Färjestads del skapade Berglund och Connolly några bra möjligheter, Patrik Lundh hade ett skott i plocken på Teemu Lassila. Men gästernas bästa läge hade Joakim Hillding som efter i en kontring hade ett skott som satt i stolpen efter 11:19.

Det var efter det läget som Färjestad fick ett visst grepp, man forecheckade högt och vann pucken djupt i Växjös zon och fick till långa sekvenser i anfallszon. Hemmalaget kom tillbaka och avslutade perioden med två riktigt bra chanser från Jani Lajunen och Noah Welch, men PW var med och höll tätt. Det blev inga mål i den första perioden.

Andra perioden: Växjö fick matchens första powerplay redan efter 47 sekunder, och en knapp minut in i det numerära överläget hade man en jättechans att ta ledningen. Erik Josefsson hade öppet mål men fick ingen bra träff på pucken, mycket tack vara Martin Röymark som var där och störde. Men Växjö skapade inte så mycket mer i sitt powerplay och Färjestad kunde hålla undan.

Färjestad skapade ett riktigt bra läge efter 4:30 där Connolly, Nygård och Åberg passade sig genom Växjözonen. Åberg spelade fram Nygård som avlossade ett direktskott, men Lassila var med på noterna.

Efter drygt sju minuter fick Färjestad sitt första powerplay, Magnus Nygren fick några bra skottlägen men det blev inget ordentligt tryck.

Halvvägs in i perioden skruvades det fysiska spelet upp några snäpp och det var Christian Berglund som tog täten och fullföljde i alla situationer. Färjestad fick också ett visst grepp om spelet och hade ett par bra minuter efter drygt halva perioden där man skapade ett rejält tryck och flera bra chanser.

Men det var hemmalaget som gjorde matchens första mål. Ryan Lasch tog in pucken djupt längs högerkanten och spelade in till Jan Hlavac som tog emot pucken och sköt direkt, pucken letade sig in bakom PW efter 16:17.

Efter målet var det hemmalaget som tog tillbaka initiativet, men Färjestad fortsatte att försvara sig bra och det blev inge fler mål i den andra perioden även om Växjö precis som i den första hade några lägen i slutsekunderna. 1-0 inför tredje perioden.

Tredje perioden: Matchbilden var tydlig inledningsvis i den tredje perioden, Växjö säkrade hemåt och satsade på kontringar. Man stängde mittzonen och såg till att ha alla spelare med hem. Efter knappa minuten smög Grundel upp från sin backplats och fick en passning från Berglund, men skottet smet strax utanför.

Växjö hade ett farligt läge efter tre minuter där Ville Varakas skot styrdes på Hilldings skridsko och hamnade i Pettersson-Wentzels burgavel. Matchbilden höll i sig och det skapades chanser åt båda håll, för Färjestads del efter längre anfall och Växjös lägen kom eter spelvändningar.

Efter 7:09 kom matchens nästa mål, och det var en kvittering. Niklas Arell tog in pucken i Växjös zon och hamnade bakom kassen. Jack Connolly kom till understöd och fick pucken, Connolly hittade Pontus Åberg som överlistade Lassila med ett direktskott ur snäv vinkel.

I anfallet direkt efter målet hade Ryan Lasch riktigt bra läge från nära håll, men PW höll tätt.

Efter kvitteringen öppnade spelet upp sig något när hemmalaget inte längre kunde spela på resultatet och det skapades då självklart chanser åt båda håll.

Efter 11:07 kom matchens nästa mål och det var Färjestad som tog ledningen för första gången i matchen, och det var ett riktigt snyggt mål. Joakim Hillding tog in pucken i zon och höll den längs blålinjen innan han hittade Per Åslund framför Växjökassen, Hillding skickade in en passning som Åslund styrde in bakom en chanslös Lassila.

Efter Färjestads ledningsmål var det ombytta roller jämfört med inledningen på den tredje perioden, nu var det hemmalaget som jagade mål och Färjestad som spelade på resultatet. Efter 16:20 hade Robert Rosén en riktigt bra chans vid en tilltrasslad situation framför PW efter 16:20, men PW stod emot.

Med knappa minuten kvar chansade Växjö med en extra utespelare, men Färjestad försvarade sig riktigt bra och de skott som letade sig igenom tog PW. Men närmare än ett bra skott från Noah Welch kom inte Växjö och Färjestad vann därmed den första semifinalen, en riktigt skön seger.

Nästa match är i Löfbergs Arena nu på torsdag.