• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Söndag Sön 10 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Tisdag Tis 2 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Söndag Sön 7 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Söndag Sön 14 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Söndag Sön 28 Januari Jan
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar

Färjestad föll i sudden

13 mars 2017 21:56
Matchreferat

Djurgården - Färjestad 4-3 (2-1, 1-2, 0-0, 1-0). DIF dominerade första perioden, FBK den andra och DIF den tredje. Sen avgjordes matchen i sudden death och DIF tog matchserien till en avgörande match på onsdag i Karlstad.


Första perioden

Som väntat tog Djurgården ett rejält grepp om spelet med ett fullsatt, högljutt Hovet i ryggen. Man hade några halvchanser som Stefan Stéen räddade men när man fick chansen i numerärt överläge small det. Spel i sidled och direktskott från Marcus Ljungh och pucken satt högt bakom en skymd FBK-målvakt.
Ny FBK-utvisning i tolfte minuten straffade sig återigen. Nytt direktskott, nu från Patrik Lundh, som satt hårt på Stéens klubbsida, 2-0!
FBK fick nästa numerära överläge och den nödvändiga reduceringen kom omgående. Milan Gulas direktsköt från vänster tekningscirkel och pucken satt hårt i högerkrysset, 2-1 efter 13:07!
Karlstadslaget drog på sig en ny utvisning men klarade ut den och det var 2-1 i paus efter 12-5 i skott.

Andra perioden

Om FBK inte var riktigt med i första perioden så tog man tag i spelet direkt i den andra. Man satte hårt tryck i anfallszonen men blev avbrutna efter en ny, onödig FBK-utvisning. Man höll DIF bra på utsidan och när Alexander Johansson bröt spelet i egen zon fick han fritt fram på vänsterkanten. Fram mot mål bröt han in lite mot mitten, la över pucken på backhandssidan och sprätte upp 2-2-pucken i högerkrysset. Läckert!
Hemmalaget var stressat och började ta utvisningar, FBK fick två raka powerplay och då kom ledningsmålet. Joel Eriksson Ek tog sig in centralt över offensiv blålinje och snärtade iväg ett handledsskott som satt mellan plockhandske och benskydd på Reideborn.
FBK hade nu bra kontroll på matchen men i slutminuten kom 3-3 och det var av det turliga slaget. Linus Johansson sköt ett skott som tog på två(!) FBK-spelare och i en hög båge över en chanslös Stéen i FBK-kassen.

Tredje perioden

Djurgården hade två jättelägen direkt för Calle Ridderwall och Macus Ljungh men skotten tog i stolpen bakom FBK-målvakten. Hemmalaget hade ett rejält grepp om spelet första halvan av perioden, enda gången FBK kom till anfall var då Ryno-Nygård-Johansson var inne på isen.
FBK tvingades ta timeout med 9:17 kvar för att vila egna spelarna efter en icing och få lite ordning på spelet.
I tolfte minuten fick John Persson ett friläge men pucken for iväg lite och Reideborn räddade. Efter detta var det Djurgården för hela slanten, det var en enorm press och FBK var i brygga. Man stack upp i kontringar och Linus Persson var fri framför DIF-målet men pucken gick över ribban.
Hemmalaget låg på för ett avgörande men FBK tog det till sudden death.

Fjärde perioden

Det blev några riktigt svängiga minuter i sudden death där båda lagen hade fina möjligheter att avgöra. Efter 5:31 kom avgörandet och det var Djurgården som satt 4-3-målet. Axel Jonsson-Fjällby stötte pucken mot mål, den tog på Gustaf Posslers skridsko och in mellan benen på FBK-målvakten.

Därmed 1-1 i matchserien och en avgörande match i Karlstad på onsdag.