• Huvudsponsorer

Nihlstorp spikar igen på nytt?

23 februari 2012 15:29

Två insläppta mål på de fem senaste matcherna.
Färjestads försvarsspel har varit tätt och stabilt och nyckeln till framgångarna även i offensiven.
Nu är laget återigen ligans formstarkaste lag.
- Men vi ska behålla ödmjukheten, det kan gå fort åt alla håll, säger FBK-coachen Leif Carlsson.


Färjestads försvarsspel har minst sagt varit stabilt på sistone, då karlstadlaget på sina fem senaste matcher bara har släppt in två (!) mål. Nihlstorp har i sin tur hållit nollan i tre av dessa fem matcher och samtliga har vunnits med 3-0, mot i tur och ordning Skellefteå, MODO och nu senast alltså Djurgården.

- Nollor gillar vi. Ärligt talat så är jag inte så van att hålla nollan. Men hela laget jobbar mycket bättre nu än tidigare och då höjer jag mitt spel också, säger den 28-årige burväktaren, som just nu parkerar på en fjärdeplats i Elitseriens målvaktsliga.

Färjestads coach talar gärna om trygghet i spelet.
- Vi har varit stabila i defensiven hela året och börjar nu också hitta rätt i det offensiva. Vi har jobbat med ett antal små detaljer som nu börjar bära frukt och vår målsättning är fortfarande att göra vad vi kan för att nå topp-4, säger Leif Carlsson.

Färjestad har Mikael Johansson spelbar igen efter sin hjärnskakning och det gör att samtliga 14 forwards är spelbara. Bara backen Oscar Klefbom (sjuk) är indisponibel i hela truppen just nu.

Inför kvällens match kommer Färjestads klubbdirektör Håkan Loob att hyllas för sin plats i Hockey Hall Of Fame där han nyligen röstades in.

Läget i Färjestad: Mikael Johansson är klar för spel. Oscar Klefbom är sjuk. FBK har åtta backar och 14 forwards spelbara.

Läget i AIK: I tisdags saknade AIK Christian Sandberg, Josh MacNevin, Markus Svensson, Johannes Salmonsson och Fredrik Svensson.