• Huvudsponsorer

Tor 23 Feb (1 match)
Lör 25 Feb (1 match)
Tis 28 Feb (1 match)
Tor 02 Mar (1 match)
Lör 04 Mar (1 match)
Tis 07 Mar (1 match)
Tor 09 Mar (1 match)
Lör 11 Mar (1 match)
Mån 13 Mar (1 match)
Ons 15 Mar (1 match)
Lör 18 Mar (1 match)
Mån 20 Mar (1 match)
Ons 22 Mar (1 match)
Fre 24 Mar (1 match)

Joel Eriksson Ek i huvudrollen

15 mars 2017 23:24
Eftersnack

I avstängde Johan Rynos frånvaro var det 20-årige Joel Eriksson Ek som gick i bräschen när Färjestads tog sig till kvartsfinal. Joel låg bakom två av målen vid 5-3-segern i den avgörande matchen mot Djurgården.
– Vi var det bättre laget idag, säger FBK-centern.


Visst har Johan Ryno varit motorn i Färjestad denna säsong i formationen med Alexander Johansson och Joakim Nygård. Efter avstängningen på Ryno så undrade man vem som skulle kliva fram i hans ställe. Ersättaren Rasmus Asplund eller någon annan? Asplund växte under matchen som Rynos ersättare men den som verkligen klev fram var jämnårige Joel Eriksson Ek. Joel var delaktig i det mesta, stark med pucken, riktigt tuff och rejäl i närkamperna och, inte minst, målskytt två gånger.
Först 1-1-målet i andra perioden.
– Milan (Gulas) träffade stolpen och jag fick klubban på pucken. Sen skulle de rensa bort den men den tog på min axel och in i mål, berättar Joel.
Sen jobbade han fram pucken till Per Åslunds 4-2 efter ett långt byte och en fysisk styrkedemonstration innan han själv avslutade med 5-3 kom i tom kasse med 34 sekunder kvar.
– Bara att kämpa in den, säger den urstarke 20-åringen.
– Vi trodde på oss själva, vi vinner rättvist och var det bättre laget idag.
FBK till kvartsfinal och Joel Eriksson Ek har varit ytterst delaktig till avancemanget med sina 3 mål och 2 assist på de 3 matcherna i åttondelsfinalen, bäst i laget.
Lita på att han kommer att fortsätta på samma sätt i kvartsfinalerna mot HV71.