• Huvudsponsorer

Fredag Fre 1 December Dec
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Söndag Sön 10 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Tisdag Tis 2 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Söndag Sön 7 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Söndag Sön 14 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Söndag Sön 28 Januari Jan
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar

Färjestad klart för semi efter sudden death

24 mars 2014 22:11

Brynäs-Färjestad 3-4 (1-0, 2-1, 1-1, 0-1). Patrik Lundh blev stor matchvinnare för FBK när han avgjorde femte kvartsfinalen efter 8:27 av sudden death.


Första perioden FBK inledde piggast och var det bättre laget första minuterna. Brynäs hade sitt första skott mot mål efter nästan fe minuter spel och då blev det desto farligare när Sweatt styrde ett skott i vänsterstolpens utsida. Hemmlaget tog sakta men säkert över spelmässigt och Sundqvist hade ett fint skott som Pettersson-Wentzel i FBK-kassen gjorde en kanonräddning på.

Efter tio minuter åkte FBK matchens första utvisning och Brynäs vassa powerplay resulterade direkt. Djoos sköt från blålinjen och Harju stod framför mål och styrde otagbart in 1-0-pucken.
Hemmlaget fick omgående nytt numerärt överläge och Nokelainen var nära att öka på ledningen men PW gjorde en bra räddning med benskyddet. I slutet på utvisningen skrinnade sig Wallin fri, trots en man mindre på isen, han siktade på den lilla glipan mellan benen men Starkbaum knep igen benskydden.

Det blev allt grinigare mellan spelarna ju längre perioden gick och det var ständiga småbråk och efterslängar. FBK fick chansen i numerärt överläge med en minut kvar men kom inte närmare än några halvfarliga skott från Berglund och Gulas som Starkbaum räddade.
1-0 i paus efter 7-13 i skott, oavgjort hade kanske varit mest rättvist men det är målen som räknas.

Andra perioden FBK inedde med en man mer men fick inte till mer än några halvbra skott som hemmamålvakten räddade. Väl fulltalig fick hemmalaget en fin spelvändning, kom två mot en, Nordquist sköt själv men missade målet.
Efter 4:13 kom 1-1 och det var en kopia av målet från i lördags då FBK-målvakten bjöd på ett mål. Nu var det Brynäsmålvakten som skulle rensa bakom målet, missade och Åslund kunde spela fram till Hillding som enkelt kunde lägga in kvitteringen.
Tyvärr för FBK fick man bara ha oavgjort i 44 sekunder. Efter en spelvändning spelades Djoos fram och han pricksköt in pucken i plockhandskrysset, PW var chanslös då han var skymd av egen spelare.

FBK spelade betydligt bättre i andra perioden och var det spelförande laget mot ett Brynäs som backade hem och spelade tätt i egen zon. Trots det så kom 2-2-målet, Lajunen sköt från blålinjen och Starkbaum räddade men hann inte med på returen som Åslund slog in. Det var Åslunds första slutspelsmål och kunde knappast ha kommit lägligare.
Upp mot sjutton minuter kom Ollas fri men hakades när han drog PW och domarna dömde utvisning. Det blev då spel tre mot fyra efter en tidigare dubbelutvisning och Rödin var oerhört nära att få in pucken men skottet gick bakom FBK-målvakten men utanför vänsterstolpen.
2-2 i andra pausen, efter 10-13 i skott, kändes rättvist och helt ovisst.

Tredje perioden FBK fortsatte med sitt aggressiva spel och fick utdelning efter 2:13. Nygård sköt ett skott som Starkbaum lämnade en retur på, långt ut i banan. Gulas kom perfekt och hans slagskott skickade upp pucken högt i nät på klubbhandssidan och Wallin skymde förnämligt bra.
Målet gav energi åt FBK som nu åter spelade kompakt och man styrde effektivt ut motståndarna efter sargen. Ett misstag av PW höll på att orsaka en kvittering, FBK-målvakten trodde att han hade pucken i plockhandsken men den trillade ut till Djoos som sköt men PW räddade.

Ett stressat Brynäs hade nu väldigt svårt att skapa något tryck eller vassa målchanser, FBK försvarade sig mycket starkt ock klockan tickade iväg väldigt fort för hemmalaget.
Efter 15:37 drog FBK på sig en onödig utvisning efter en pååkning på målvakten. Brynsä såg chansen och tog den omgående. Det dröjde bara 15 sekunder innan 3-3-pucken låg i nätet, Scott slog in en retur då FBK-målvakten kommit ur läge.
Åslund fick sista chansen då han stal pucken för en hemmaback men skottet gick över!
3-3 efter 9-8 i skott och kvartsfinalseriens första förlängning väntade.

Fjärde perioden Det blev spännande direkt när FBK drog på sig en utvisning efter 1:56. Brynäs verkade dock nervösa och fick inte till något bra spel utan istället åkte man på en egen tvåa för spel med sex utespelare. Jättechans för FBK med powerplay i 1:31 men man hade bara ett läge då Gulas bröt in mot mål och Berglund stod på bortre stolpen, Brynäskeepern stod emot.

Båda lagen spelade med stor vikt lagd på den egna defensiven och det fanns inte så många vassa målchanser åt någondera hållet men efter 8:27 kom avgörandet. Lajunen sköt ett skott som Lundh styrde förbi Starkbaum i hemmakassen och därmed var hela kvartsfinalserien avgjord, FBK var klart för semifinal!

Vilken otrolig revansch för Lundh som satt utvisad när Brynäs kvitterade till 3-3 i tredje perioden.