• Huvudsponsorer

Fredag Fre 1 December Dec
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Söndag Sön 10 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Tisdag Tis 2 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Söndag Sön 7 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Söndag Sön 14 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Söndag Sön 28 Januari Jan
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar

Färjestad föll i fjärde kvartsfinalen

22 mars 2014 19:40

Färjestad - Brynäs 0-2 (0-1, 0-1, 0-0)


Första perioden: Det var en något avvaktande inledning på matchen där båda lagen säkrade bakåt i första hand. Färjestad fick chansen i powerplay efter drygt tre minuter, Brynäs spelade ett bra försvarsspel och gjorde det svårt för FBK som inte fick utdelning. Joakim Hillding hade ett bra skott som dock smet utanför.

Efter knappt sju minuter fick FBK spela powerplay igen, men det blev kortvarigt då Gulas visades ut endast 24 sekunder senare. I spel fyra mot fyra öppnade spelet upp sig något och det skapades chanser åt båda håll. Jesper Ollas och Greg Scott hade bra lägen i rörig situation framför PW. Åt andra hållet hade Magnus Nygren ett bra skott som gick strax utanför.

Det var gästerna som ryckte åt sig taktpinnen och gjorde matchens första mål efter 11:40. Jesper Ollas avlossade ett skott strax innanför blålinjen, framför PW fanns Bill Sweatt och styrde in pucken.

Efter målet öppnade matchen upp sig rejält det var ett böljande spel där lagen bytte chanser med varandra och det var flera tre-mot-två och två-mot-en åt båda håll.

Känslan var att det var gästerna som tjänade mest på det böljande spelet och de spelade lite enklare, lite rakare med en full satsning in mot mål. Det blev inga fler mål och 0-1 var ställningen efter första perioden.

Andra perioden: Precis som i den första perioden fick Färjestad ett tidigt powerplay. Den här gången fick man omgång spelet lite bättre och hade några bra skott, men Starkbaum gjorde några bra räddningar. Hemmalaget fick också ett visst grepp om spelet under de första minuterna då man tidigt fick stopp på Brynäs uppspel och det var inte alls samma böljande spel. Efter sju minuter tog Brynäs time out, då hade FBK skjutit sju skott på mål och gästerna hade noll.

Brynäs första skott kom 42 sekunder senare, och det var riktigt lurigt. Andreas Thuresson skjuter ett rappt skott som tog i bröstet på PW innan den var ned i plocken och vände. Pucken gick sedan i en båge över FBK-keepern som dock hann vända runt och blockera strax utanför mållinjen.

Färjestad fick minuten senare ett nytt powerplay, man lyckades stundtals få igång ordnat spel och hade också en del bra skott. Men Brynäs försvarade sig bra och såg till att stänga ytorna för direktskott för framförallt Magnus Nygren. Vi fick också se en otäck skada när Sebastian Enterfeldt skulle rensa pucken så sköt han den riktigt hårt rakt ut i Färjestads bås och träffade Pontus Åberg rakt i huvudet. Åberg fick blödande ledas ut i omklädningsrummet.

Färjestad fick fyra powerplay i mittenakten och fick därmed ett visst grepp om spelet och skottstatistiken som visade 17-6 i den andra perioden. Men det var Brynäs som gjorde periodens enda mål. Jesper Ollas dumpade ner pucken och Pettersson-Wentzel går ut för att slå iväg pucken, men PW får inte träff och Johan Harju håller sig framme. Harju fångar upp pucken och hittar Ollas som ensam framför mål kan slå in 0-2 efter 13:49.

Minuterna senare var Jack Connolly nära att reducera, men pucken dansade i målgården och försvaret kunde till slut rensa undan pucken. FBK fick också avsluta perioden i powerplay, men den här gången spelade Brynäs ett riktigt bra försvarsspel där man såg till att FBK inte fick igång något spel och 0-2 var ställningen inför den tredje perioden.

Tredje perioden: När den tredje perioden startade fanns Pontus Åberg åter i båset, skönt att se att skadan inte var så allvarlig.

Matchbilden var tydlig i den tredje perioden, Färjestad jagade reducering och Brynäs backade hem och spelade på resultatet. En tydlig bild av att gästerna fokuserade mer på försvarsspelet såg man under de åtta minuterna då FBK, trots att man haft ytterligare powerplay, bara hade två skott på mål.

Färjestad skapade flera längre sekvenser i Brynäs zon, men gästerna försvarade sig bra och såg till att FBK hamnade ute längs sargen där Brynäsförsvaret kunde stänga till och låsa upp Färjestadspelarna och sedan bara rensa undan pucken.

Efter drygt halva perioden hade Färjestad några bra lägen. Bland annat sökte Åberg Nygård vid en kontring, men Nygård nådde inte fram till trissan framför Starkbaum. Hillding och Åslund skapade också oreda framför Brynäskassen och Anton Grundel hade ett bra skott efter en tekning med drygt sex minuter kvar.

Brynäs var nära att definitivt punktera matchen efter 17:20 när Bill Sweatt trampade igenom FBK-försvaret, men Pettersson-Wentzel var följsam och avstyrde friläget.

Färjestad tog time out efter 18:19 och sökte sedan läge att chansa med en extra utespelare, men Brynäs försvarade sig återigen effektivt och såg till att hemmalaget inte kunde etablera något spel i Brynäszonen. Istället för reducering tvingade Brynäs fram en utvisning med 24 sekunder kvar och gästerna fick avsluta i powerplay. Men det blev inga fler mål i matchen och Brynäs vann därmed med 2-0, och serien vänder nu tillbaka till Gävle och kvartsfinal fem som spelas på måndag.