• Huvudsponsorer

Inför match: FBK ser möjligheterna

17 februari 2012 14:53

Färjestad genomförde ett timslångt ispass på fredagsförmiddagen.
Där man fortsatte nöta de detaljer i spelet som fungerade mot Brynäs.
Nu siktar man ännu högre i tabellen.
-Vi ser fortfarande en chans att ta ett kliv uppåt, säger Färjestads tränare Leif Carlsson.


Efter heta känslor och en tuff match mot Brynäs, där tre viktiga poäng vanns, väntar nu Modo i Örnsköldsvik imorgon.
FBK:s tränare Leif Carlsson hittade dagen efter drabbningen med Gävlelaget en hel del positivt att ta med sig.
- Det var kanske inget skönspel, utan lite som en slutspelsmatch med tufft och hårt spel. Jag tycker att vi bjöd upp till en riktigt bra kamp. Och jag ser hellre att det ser ut så och att vi vinner än att vi spelar fantastiskt, som i första perioden mot Linköping, och ändå inte gör några mål.

Om matchen säger han vidare:
- Vi gör en helt okej förstaperiod, får ett ledningsmål och slipper jaga.
- Sedan i andra perioden är vi illa ute och det är ”Torpet” och vårt spel i box play som räddar oss. Disciplinen när det gäller att inte ta utvisningar måste bli bättre till Modomatchen, annars kommer det att straffa sig till slut, konstaterar Carlsson.

Färjestad har den senaste tiden arbetat hårt med att få spelarna att gå hårdare på mål när man kliver in i anfallszonen. Något som gav resultat mot Brynäs.
- Fjärde målet är ett typexempel på det, där "Basse" driver på mål. Har man två spelare som bara väntar på att få pucken så blir det svårt att skapa lägen, så vi vill få vår tvåa in i anfallszonen att alltid gå på mål.

Kanske har Färjestad här hittat ett recept för att komma till bättre lägen och därmed kunna göra fler mål. Det kan behövas för att bättra på bortastatistiken, där laget haft det jobbigt hittills under det nya året.
- Vi vill försöka spela hemmaspelet borta så att säga. Vi vill ha den kampinsatsen för att kunna få Modo felvända hemåt. Då får de svårare att ställa om mot oss. De har ett lag med duktiga individualister och det gäller för oss att komma ut med en härlig geist och kampvilja.

Om tabelläget säger Carlsson:
- Det är ju tajt, vi har det ju svart på vitt när vi tittar på tabellen. Men vi har tittat uppåt hela tiden och ser fortfarande vår chans att ta ett kliv upp. Vi ser möjligheterna och det ska vi göra med det laget vi har.

Cristopher Nihlstorp och Jonas Frögren vilade från fredagens isträning, men här handlar det mer om att hålla spelarna pigga och fräscha än om skador.
- Det är täta matcher, så de körde lite rehabträning idag istället.

Värre är läget då med Mikael Johansson, som tvingades kliva av mot Brynäs efter att ha ådragit sig en hjärnskakning.
- Det är ingen kraftig hjärnskakning, men han kände sig obekväm och fick därför kliva av. Nu är det trappstegen för hjärnskakning som gäller och Bo (Lindwall, läkare) och Hell (Mattias, sjukgymnast) får lämna klartecken när han kan spela igen.

Hannes Hyvönen testade ryggen under fredagsträningen, men troligtvis gav testet inget positivt resultat. Max Görtz kommer därmed att få fortsatt förtroende.

Laget bestäms närmare efter lördagens morgonvärmning innan FBK flyger till Örnsköldsvik.