• Huvudsponsorer

Fredag Fre 1 December Dec
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Söndag Sön 10 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Tisdag Tis 2 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Söndag Sön 7 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Söndag Sön 14 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Söndag Sön 28 Januari Jan
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar

Röymark har hittat formen

18 mars 2014 23:21

Martin Röymark svarade återigen för en stark insats och var inblandad i två av Färjestads mål, bland annat var det Röymark som fastställde slutresultatet med 24 sekunder kvar.
- Jag ville bara vara säker på att den gick in i mål, säger norrmannen själv om målet.


Den slutgiltiga spiken i kistan kom när Brynäs spelade med en man mer i sin jakt på kvittering, men ett uppoffrande försvarsspel gjorde att Röymark fick chansen att punktera matchen. Norrmannen satte av i hög fart och tog sig långt in i Brynäs zon innan han satte pucken, och tack vare att en Brynässpelare ramlade i mittzon hade Röymark gott om tid. Något han själv inte visste om.
- Jag var lite osäker. Jag visste att det inte var någon på vänstersidan, men visste inte om det kom någon bakifrån höger så det var ingett vits att slå av på farten, säger Röymark och berömde samtidigt lagkamraterna.
- De täckte ju flera skott där på slutet allihop, det är ju det som gör att den chansen kommer. Jag såg inte vem det var som täckte, men alla offrade sig hela tiden och det var riktigt skönt att se.

Röymark har gjort en bra avslutning på säsongen och har under hela säsongen gjort ett stort jobb i defensiven, där han bland annat drar ett stort lass i boxplay. Så att vara inblandad i två av målen i en match hör kanske inte till vanligheterna, och norrmannen konstaterade att han inte var helt van att stå som machvinnare. Men hade heller inget emot det, även om han inte är den som söker strålkastarljuset.
- Det är klart att det är kul att vinna och att det är kul att göra mål. Jag tycker att vi gjorde det bra i boxplay, vi gick bort oss lite på målet men annars var det bra. Jag tycker att vår kedja fick bra tryck och gjorde det vi skulle, det var en bra match, säger Röymark.

Under hela säsongen har det varit flera jämna matcher för FBK, det har ofta varit spännande ända till slutsignalen och flera matcher har avgjorts i slutminuterna. Röymark ser dock en tydlig skillnad nu mot tidigare.
- Vi har fått in mer trygghet i laget, efter avslutningen vi gjorde och hur vi hämtade upp oss under den andra halvan av säsongen. I början på säsongen så tappade vi de här matcherna, så vi har lite mer trygghet nu känns det som, säger norrmannen.

I slutspelstider brukar det vara grovjobbarna som lyfts fram och får mer fokus, men att han skulle vara bättre i slutspel än under grundserien ville Röymark inte riktigt hålla med om. Han hade sin egen syn på saken.
- Nej det vet jag inte, jag försöker bara göra det jag är bra på varje match. Om det gör mer nytta i ett slutspel det vet jag inte. Men det är ju roligare att spela slutspel, det är ju det man väntar på hela säsongen, säger Röymark.

På frågan om årets SHL-säsong är den bästa i karriären vill Röymark inte riktigt hålla med.
- Jag gjorde 15 mål med Timrå en säsong, men defensivt tycker jag att det har gått bra men offensivt känner jag att jag har ännu mer att ge, säger Röymark som den här säsongen gjort åtta mål.

# Vad säger du om fortsättningen? - Nu blir det svårare och svårare att vinna nästa match. De kommer höja sig och vi måste höja oss vi också, det är så det är i ett slutspel man lär känna varandra bättre och bättre. Så det kommer bara bli svårare och svårare.