• Huvudsponsorer

FBK i sponsorskap med Ung Cancer

19 november 2013 10:39

Färjestad BK inleder ett sponsorskap tillsammans med Ung Cancer.
Till varje match bjuder Färjestad BK och Rickard Wallin på sammanlagt fyra biljetter, mat och en träff med klubbens lagkapten efter matchen.
- Alla har vi anhöriga eller bekanta som drabbas och kan vi på något litet sätt bidra med litet underhållning och glädje vill vi göra vad vi kan, säger Färjestads marknadschef Mats Tågmark.


Sponsorskapet mellan Färjestad och Ung Cancer startade torsdagen den 14 november när Färjestad startade om efter landslagsuppehållet med match mot Linköping i SHL.

Erbjudandet finns sedan under klubbens samtliga hemmamatcher under resterande del av seriespelet.

Färjestads lagkapten var under sin tid i NHL engagerad i klubbens sociala samhällsarbete.
- Jag vill personligen vara med och bidra i detta arbete tillsammans med Färjestad och Ung Cancer, säger Wallin som själv står för två av biljetterna till varje match.

– Kan vi bidra till att uppmärksamheten för Ung Cancer ökar och att organisationen genom detta kan få större medel i sitt arbete har vi gjort en liten insats som kanske kan göra stor skillnad för någon, säger Färjestads marknadschef Mats Tågmark.

Bokningar till platserna för Ung Cancers medlemmar görs genom att maila Ung Cancers Ingrid Lord på [email protected]

Ung Cancer grundades hösten 2010 av Julia Mjörnstedt och Hanna Wekell. När Julia var 21 år drabbades hon av tjocktarmscancer och kände då en stor ensamhet. Hon saknade ett forum/en mötesplats där unga vuxna som drabbats av sjukdomen kunde träffas. I frustration över att det inte fanns någon naturlig mötesplats eller enkelt sätt att komma i kontakt med andra i liknande situation föddes idén till Ung Cancer.

Ung Cancer jobbar idag både för unga vuxna som diagnostiserats med sjukdomen och för unga anhöriga. Ung Cancer har som uppgift att skapa mötesplatser, sprida information och vara de ungas röst både på individ- och gruppnivå.

Ung Cancer är en religöst och partipolitiskt obunden organisation.

Organisationens websida hittar du här http://www.ungcancer.se/