• Huvudsponsorer

Tor 05 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (1 match)
Tis 17 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Lör 21 Okt  (1 match)
Tis 24 Okt  (1 match)
Tor 26 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Fre 03 Nov  (1 match)
Lör 04 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)
Tor 16 Nov  (1 match)
Lör 18 Nov  (1 match)
Tis 21 Nov  (1 match)
Tor 23 Nov  (1 match)
Lör 25 Nov  (1 match)
Fre 01 Dec  (1 match)
Lör 02 Dec  (1 match)
Tor 07 Dec  (1 match)
Lör 09 Dec  (1 match)
Sön 10 Dec  (1 match)
Tis 26 Dec  (1 match)
Tor 28 Dec  (1 match)
Lör 30 Dec  (1 match)
Tis 02 Jan  (1 match)
Tor 04 Jan  (1 match)
Sön 07 Jan  (1 match)
Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Malmö
MIF

Malmö fortsatta serieledare efter tidig målexplosion

29 september 2016 22:00
#FBKMIF

Segertåget och den fina seriestarten går vidare för Malmö, som höll undan och vann över Färjestad. Med fyra tidiga mål gick Skånelaget ifrån och vann till sist med siffrorna 2-4.


Det var ett formstarkt Malmö som på torsdagskvällen tog sig till Löfbergs Arena för bortamatch mot Färjestad. Serieledaren behövde även bara 44 sekunder på sig att öppna målskyttet, innan Nils Andersson bombade in 0-1 i spel fem mot fyra. Det var starten på en målexplosion för gästerna.

Med tre minuter på klockan slog Ilari Filppula in tvåan på retur och halvvägs genom perioden utökade Andersson med sitt andra för matchen. Färjestad var ett skakat lag och Leif Carlsson svarade med att ta timeout och byta målvakt. Någon omedelbar effekt fick det dock inte, för även Filppula såg till att bli tvåmålsskytt med sitt 0-4. Malmö hade även bud på ytterligare mål och i Färjestadslägret var det kritiska toner efter första 20.

– Det är klart att det är under all kritik. Jag tycker inte att vi tävlar, jag vet inte om vi har fått vattenskalle efter två vinster. Sen är de skoningslösa i avsluten också, sade kaptenen Magnus Nygren till C More.

"Vi lyckas hålla ihop det"

Till mittenakten klev hemmalaget ut med fart och fläkt. Björn Svensson hade en tidig chans sedan han vänt upp och tagit skott i slottet, följt av möjlighet även för Linus Persson. I numerärt överläge kom sedan utdelningen när Alexander Johansson avslutade ett fint passningsspel till 1-4.

I ett efterföljande fem mot fyraspel skickade Mikael Wikstrand nästa reducering i nät och Färjestad hade kontakt. I takt med att målen trillade in ökade även energin hos hemmalaget, som bet sig fast i offensiv zon. Ett pressat Malmö tog timeout och höll med andan i halsen undan perioden ut.

Till tredje lyckades gästerna stänga igen bakåt, även om Färjestad försökte att driva upp tempot. Svensson kom bland annat ren med Oscar Alsenfelt, men målvakten räddade. Ju längre perioden fick sedan Färjestad det allt svårare att komma till lägen. Malmös ledning stod sig och gästerna vann med 2-4, något som innebar fortsatt serieledning.

– Vi får en flygande start. 4-0 på bortaplan är ett drömscenario att hamna i, sen kändes det inte som en 4-0-match och det var svårt att hantera. Men vi lyckas hålla ihop det till slut, summerade Malmötränaren Peter Andersson för C More.