• Huvudsponsorer

Fredag Fre 1 December Dec
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Söndag Sön 10 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Tisdag Tis 2 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Söndag Sön 7 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Söndag Sön 14 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Söndag Sön 28 Januari Jan
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Frölunda
FHC

Holös frälste Färjestad i förlängningen

8 oktober 2016 18:25
#FBKFHC

Efter tre raka förluster tog Färjestad en efterlängtad seger, sedan laget vänt ett sent underläge mot Frölunda. Stor hjälte blev Jonas Holös som i förlängningen sköt matchvinnande 2-1.


Frölunda var nära att få en drömstart på bortamötet med Färjestad, när Johan Sundström redan i den andra minuten prickade stolpen. Gästerna fick matchupptakten dit de ville och hade till sin hjälp ett flertal numerära överlägen. Färjestad drog på sig tre utvisningar i en första period som bjöd på storspel av Lars Haugen. Målvaktens parader höll även siffrorna till 0-0.

– Det är en bra atmosfär därute. Frölunda och Färjestad har en bra historia, det är kul att spela såna här matcher, sa Johan Sundström till C More.

Mittenakten inleddes tvärtemot den första, med ett Färjestad som klev ut med hunger. Johan Gustafsson fick kliva fram mellan Frölundastolparna och stod för en fin räddning på Per Åslunds rappa avslut. Gästerna blev fast långa stunder i egen och tröttades ut i takt med att spelarna inte hann byta.

Mållöst långt in i tredje

Färjestadspressen höll i sig fram till periodens andra halva, då Sebastian Stålberg i numerärt underläge bjöds på ett friläge som Haugen stoppade. Spelvändningarna var sedan Frölundas främsta vapen och gästerna hotade flera gånger om med kvicka kontringar. Avslutningen på perioden gick helt till Frölunda, som trots den tidigare Färjestadspressen vann skotten med klara 16-8.

– Jag tycker att vi har spelat ganska bra idag. Vi kommer till många bra lägen och jag får ett kanonläge som jag ska sätta dit, medgav Färjestads Johan Ryno för C More.

Målskyttet lös med frånvaro länge även i den tredje perioden. Spelmässigt var det länge övervikt för Färjestad, som fick fast spelet i offensiv zon och kom till flera avslut. Men när Frölunda med knappa sex minuter kvar på klockan fick spela fem mot fyra styrde Johan Sundström in ledningspucken för gästerna.

Repliken från Färjestad kom dock snabbt därpå, för bara minuten efter skickade Joakim Nygård in kvitteringen. Matchen gick till förlängning och där behövde Jonas Holös bara 47 sekunder för att bomba in avgörandet. Färjestad vann med 2-1 och bröt sin tre matcher långa förlustsvit.

– Det satt långt inne! Vi försöker och försöker, det studsar lite fel och det går emot oss. Men vi kommer starkt tillbaka och det tar vi med oss, summerade matchvinnaren Holös för C More.