• Huvudsponsorer

Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Söndag Sön 28 Januari Jan
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Måndag Mån 19 Mars Mar
Onsdag Ons 21 Mars Mar
Fredag Fre 23 Mars Mar
Söndag Sön 25 Mars Mar
Tisdag Tis 27 Mars Mar
Torsdag Tor 29 Mars Mar
Lördag Lör 31 Mars Mar
Hemma
Växjö
VLH
Borta
Färjestad
FBK

Femte raka segern för Färjestad

21 oktober 2016 21:20
#VLHFBK

Att Färjestad hittat vinnarspåret visade laget återigen på fredagskvällen. I rond ett av back-to-back-mötet med Växjö tog Färjestad sin femte raka seger, det via siffrorna 1-3.


Växjö, med en seger i bagaget, tog på fredagskvällen emot formstarka Färjestad i Vida Arena. Matchen bjöd på en pigg start, med gott om omställningar och långa spelsekvenser utan avbrott. Chansmässigt var det tätare, även om Calle Rosén höll på att styra en lyftning av Andreas Jämtin i eget mål. Viktor Andrén i Växjömålet var dock på noterna och stoppade även ett friläge från Färjestads Milan Gulas i en mållös första period.

– Vi gör det bra, framförallt är vi väldigt tydliga mot varandra med vad vi vill göra. Det är rejäla pass och vår förstagubbe gör det bra, analyserade Färjestadskaptenen Magnus Nygren första 20 för C More.

Dödläget skulle brytas tidigt i andra och det var gästerna som öppnade målskyttet. Med bara 39 sekunder på klockan tog Johan Ryno ett skott som Andrén släppte retur på, där Joakim Nygård höll sig framme för ett ledningsmål. Det gav Färjestad mersmak och bara 17 sekunder därpå var det Linus Perssons tur att trycka in en retur till 0-2.

"Tålamodet och skridskostyrkan fällde avgörandet"

Den skakiga Växjöstarten höll även på att sluta ännu värre. Färjestad fortsatte att ösa på och hade även ett skott i utsidan av målburen. Men med tio minuter spelat var det hemmalagets tur att hitta rätt på en retur, när Erik Josefsson fiskade upp pucken och sköt 1-2 bakom Stefan Steen. Färjestadsmålvakten sattes i mer arbete och svarade för en fin räddning när Joakim Hillding fick öppet skottfält.

Den tredje perioden var länge avvaktande, där Färjestad förde spelet och kom till de flesta chanserna. Bäst chans hade Johan Ryno, som med en elegant dragning gjorde bort sin back och kom ren med Andrén. Växjö fick sin stora kvitteringschans när Ville Leino tog ett skott som gav retur till Hillding.

Med sex minuter kvar att spela stängde istället Nygård matchen med sitt andra mål för kvällen, sedan han rundat Steens målbur. Växjös slutforcering uteblev och siffrorna skrevs till 1-3. Färjestad tog därmed sin femte raka seger och imorgon väntar returmöte med Växjö, då på hemmais.

– Vi känns väldigt starka därute. Vi orkar åka i den fart vi vill och är väldigt noggranna, förutom 15 minuter i andra. Tålamodet och skridskostyrkan fällde avgörandet idag, summerade Färjestadstränaren Leif Carlsson vinsten för C More.