• Huvudsponsorer

Fredag Fre 1 December Dec
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Söndag Sön 10 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Tisdag Tis 2 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Söndag Sön 7 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Söndag Sön 14 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Söndag Sön 28 Januari Jan
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Leksand
LIF

Färjestad vann svängig förstarond

29 oktober 2016 18:35
#FBKLIF

Rond ett av back-to-back-mötet mellan Färjestad och Leksand slutade med hemmaseger i Löfbergs Arena. Efter två svängiga perioder avgjorde Färjestad i tredje till slutsiffrorna 5-3.


Färjestad klev ut och satte tonen direkt i hemmamötet med Leksand. Efter en pigg start skickade Mikael Wikstrand in 1-0 i nät efter bara tre minuters spel. Ledningsmålet blev dock en väckarklocka för Leksand, som omedelbart flyttade fram spelet och tog över.

Det gav även utdelning och just efter att Färjestad blivit fulltaliga efter ett numerärt underläge vispade Johan Porsberger in kvitteringen. Leksand fortsatte därefter att ligga på i offensiven och med klockan på 15.30 spelade Johan Olofsson fram Isac Skedung i skottläge. Skedung tog emot pucken, tittade upp och satte 1-2 i nät för gästerna.

– Färjestad öppnar bra, men vi tar ett snack i powerbreaket och får ihop laget. Sen är det bara att gå ut och köra och då tar vi över alltmer, summerade målskytten perioden för C More.

"Vi krigar oss tillbaka i matchen"

Leksand var sedan mycket nära att öka på i upptakten på andra. Eric Castonguay prickade där stolpen med ett mäktigt skott, följt av jättechans för Johan Olofsson mitt framför Stefan Steen. Målvakten höll dock Färjestad kvar i matchen och med halva perioden spelad kom istället kvitteringen.

Per Åslund petade då fram pucken till Milan Gulas, som med ett utsökt väggspel med Alexander Johansson gavs öppet mål till 2-2. Det skulle följas upp av ledningsmål för Färjestad, sedan Ole Kristian Tollefsen avslutat en snabb spelvändning. Glädjen blev dock kortvarig för direkt efter tekning frispelades Olofsson till 3-3 för Leksand.

Den svängiga mittperioden var nära att ge ytterligare nätrassel, men Björn Svenssons dubbla chanser i slutskedet räddades av Atte Engren. Engren var dock inte lika tät 11.25 in i tredje, där Alexander Johansson hittade luckan ur svår vinkel till ny ledning för Färjestad. Minuten senare fyllde Linus Persson snyggt på till 5-3 och det blev även slutresultatet. Färjestad tog därmed hem vinsten i det första back-to-back-mötet, med retur redan imorgon.

– Vi tar med oss den tredje perioden, där vi börjar att spela pucken på ett enklare sätt. Sen också att vi krigar oss tillbaka i matchen. Det har varit vårt signum, att våra tredje perioder brukar vara starka, sade Färjestadstränaren Leif Carlsson till C More.