• Huvudsponsorer

Fredag Fre 1 December Dec
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Söndag Sön 10 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Tisdag Tis 2 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Söndag Sön 7 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Söndag Sön 14 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Söndag Sön 28 Januari Jan
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Skellefteå
SKE

Första perioden blev avgörande för Färjestad

22 november 2016 21:52
#FBKSKE

Skellefteå lyckades för första gången på tre matcher att göra mål under ordinarie tid, problemet var att målskyttet kom igång för sent. Färjestad hade efter ett tidigt ryck skapat en tillräckligt stor lucka och vann säkert.


Färjestad rivstartade mot Skellefteå och gick ifrån till 3-0 i den första perioden. Bakom målen låg tre killar som hittills i år sammanlagt bara gjort ett mål. Anton Grundel gav Färjestad ledningen, det var backens första poäng i årets SHL. Tvåan stod Mikael Wikstrand för, det var hans andra mål för säsongen. Hemmalagets tredje mål gjordes av Joel Eriksson Ek som säsongsdebuterade efter att ha varit i nordamerika och prövat lyckan tidigare i höst.

– De får göra alldeles för enkla mål på oss, det känns som om vi ger bort alla tre målen. Vi har skapat en del, men vi måste ändå bli aggressivare i deras zon, kommenterade Emil Djuse till C More.

Ortio nära assist

Efter att ha tvingats släppa tre mål förbi sig var Skellefteåmålvakten Joni Ortio på vippen att hamna i poängprotokollet tidigt i den andra perioden. Med en öppnande passning frispelade han Andreas Wingerli som dock inte lyckades överlista Lars Haugen i Färjestadsmålet. I stället tvingades Ortio plocka ut ytterligare en puck ur det egna målet sedan Milan Gulas spelat fram Jonas Holös med en sidledspuck som den senare petade in i mål.

– Jag tycker vi kommit tillbaka efter mindre bra insatser på slutet. Vi fixar detaljhockey här, framför allt i den första perioden. Vi ska gå ut och spela pucken till varandra och spela på ett enkelt och säkert sätt, sa Färjestads tränare Leif Carlsson till C More inför den tredje perioden.

Möllers första mål för säsongen

Skellefteå har haft stora problem med målskyttet och på de två senaste matcherna inte gjort ett enda mål på ordinarie speltid, till slut skulle dock den försmädliga nollan spräckas. Oscar Möller skickade iväg ett distinkt skott från den högra tekningscirkeln och den letade sig in bakom Haugen. Skellefteå gjorde ytterligare två mål i den tredje (Joakim Lindström och Emil Pettersson), men dessförinnan hade Färjestad gjort sitt femte mål sedan Johan Ryno fått fritt skottläge i slottet.

– Jag tycker att vi kommer ut riktigt bra i första perioden, helt okej i andra. De kommer in lite i matchen och vi drar av lite på det i tredje. Det var viktigt att komma in i vinnarspåret igen, löd Färjestads Johan Rynos analys i C Mores sändning efter 5-3-segern.