• Huvudsponsorer

Tor 05 Jan (1 match)
Lör 07 Jan (1 match)
Tor 12 Jan (1 match)
Tor 19 Jan (1 match)
Lör 21 Jan (1 match)
Tor 26 Jan (1 match)
Lör 28 Jan (1 match)
Tis 31 Jan (1 match)
Tor 02 Feb (1 match)
Sön 05 Feb (1 match)
Fre 17 Feb (1 match)
Lör 18 Feb (1 match)
Tis 21 Feb (1 match)
Tor 23 Feb (1 match)
Lör 25 Feb (1 match)
Tor 02 Mar (1 match)
Lör 04 Mar (1 match)
Tis 07 Mar (1 match)
Tor 09 Mar (1 match)
Omgång 23 torsdag 1 December
Hemma
Karlskrona
KHK
4 - 1
Borta
Färjestad
FBK

Karlskrona knäckte Färjestad

1 december 2016 21:40
#KHKFBK

Karlskrona är ett vinnande lag igen. Under torsdagen knäckte man Färjestad med 4-1 efter att gästerna dragit på sig mängder med utvisningar i den tredje perioden - där matchen avgjordes.


Efter sju förluster på de åtta senaste matcherna var det ett spelsuget Karlskrona som skrinnade ut på isen för hemmamötet med Färjestad.

Karlskrona tog tag i taktpinnen, skapade fler långa anfall, kom till mer avslut och pressade tillbaka Färjestad ett flertal gånger och 1-0 kom som ett brev på posten av Alexander Bergström.

Den andra perioden var en total motpol mot den första. Det var Färjestad som styrde och ställde, och som pressade tillbaka hemmalaget. Trots detta så kom 2-0 genom Marcus Paulsson efter att Alexander Bergström stått för ett fint förarbete.

Men gästerna fortsatte bombardemanget och Magnus Nygren skickade in 2-1 reduceringen från en snäv vinkel och efter det var det bud på kvittering flera gånger om, men Johan Holmqvist stod emot för sitt hemmalag på ett imponerande sätt.

Utvisningarna fällde Färjestad

Den tredje periodens inledning vill nog Färjestad helst glömma. Det var nämligen där som matchen avgjordes. Inom loppet av fem minuter drog Färjetsad på sig fem utvisningar och då passade Emil Larsson på att göra 3-1 från nära håll.

Karlskrona fick sedan momentum efter allt spel i numerärt överläge och Emil Larsson kunder också utöka till 4-1 när vi nått halva den tredje perioden. Efter det orkade inte gästerna resa sig utan Karlskrona spelade av matchen och spelade hem poängen på ett säkert sätt.