• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Söndag Sön 10 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Tisdag Tis 2 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Söndag Sön 7 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Söndag Sön 14 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Söndag Sön 28 Januari Jan
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Brynäs
BIF

Milan Gulas fixade extrapoängen till Färjestad

9 december 2016 21:45
#FBKBIF

Det var en jämn och svängig match vi fick se i Karlstad under fredagskvällen. Och det krävdes en förlängning för att skilja de båda lagen åt. Det var tillslut Milan Gulas som kunde se till att hemmalaget åker till Gävle med två poäng i bagaget imorgon.


Färjestad kom ut starkast i den första perioden och fick utdelning i sitt enda powerplay. Milan Gulas lämnades fri fram Rautio och kunde med en snygg backhand göra ledningsmålet för hemmalaget. Strax därefter fick Färjestad chans att göra 2-0 på straff efter att Johan Ryno blivit upphakad. Men Rautio räddade. Sen trappade Brynäs upp. Man kvitterade efter att Pathrik Westerholm fått en snygg passning från brorsan Ponthus och 1-1 var ett faktum. Innan perioden var slut hade gästerna utökat ledningen till 2-1 genom Nick Johnson. Lars Haugen stod skymd och kunde inte göra så mycket åt den pucken.

– Vi kommer ut rätt starkt i första och får utdelning i vårt powerplay. Men sen blir vi lite stressade och slänger puckar runt omkring oss. Vi bjuder dem på lite för lätta lägen. En lite bitter eftersmak såhär efter första, sa Alexander Johansson till C More.

Stressat Färjestad

Gästerna kom ut hårdast i början av den andra perioden vilket fick Färjestad att bli stressade och slarva med passningsspelet, men ju längre in i den andra perioden desto mer luft under vingarna fick hemmalaget. Man fick in en kvitteringspuck innan den andra perioden var slut. Det var Milan Gulas som tog pucken in i offensiv zon, Joel Eriksson Ek rundade målet och hittade Ole-Kristian Tollefsen som distinkt satte 2-2 till hemmalaget uppe från höger tekningscirkel.

– Det är ingen höjdarhockey direkt. Det är inte så noggrant som vi vill ha det. Vi måste hålla mer i pucken, för det är inte många passningar som sitter, sa Ole-Kristian Tollefsen till C More efter den andra perioden.

Det krävdes förlängning för att skilja lagen åt

Det var en svängig sista period vi fick se, med farliga chanser målchanser från båda håll. Men hemmalaget hade ett litet övertag, att det fortfarande stod 2-2 efter tre spelade perioder kunde gästerna tacka David Rautio för som stod för ett par riktigt vassa räddningar. Det skulle som sagt krävas förlängning och där behövdes det bara 34 sekunder för att få ett avgörande. Milan Gulas arbetade sig in i offensiv zon och kunde göra 3-2 till hemmalaget.

– Bra match, vi tog vara på våra chanser och det var viktiga poäng vi fick med oss. Men imorgon är det match igen. Det spelar egentligen ingen roll vem som gör målet bara vi får med oss poängen, det är viktiga poäng, sa tvåmålsskytten Milan Gulas till C More.