• Huvudsponsorer

Lördag Lör 27 Januari Jan
Söndag Sön 28 Januari Jan
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Måndag Mån 19 Mars Mar
Onsdag Ons 21 Mars Mar
Idag 23 Mars Mar
Söndag Sön 25 Mars Mar
Tisdag Tis 27 Mars Mar
Torsdag Tor 29 Mars Mar
Lördag Lör 31 Mars Mar
Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Örebro
ÖRE

Målkalas gav Färjestad efterlängtad trea

20 december 2016 21:40
#FBKÖRE

Färjestad och Örebro bjöd upp till kamp, en kamp som inte föll tränarna i smaken, men publiken trivdes i de återkommande måljublen.


Lagen kom ut med massor energi i benen och det syntes att det var ett tag sedan senaste matchen.

Färjestad tog över allteftersom och malde ner gästerna. Efter ett par jättelägen kunde till slut Joakim Nygård sätta 1-0 med fem minuter kvar av perioden. Nygård var även mannen bakom 2-0 med sin fina framspelning till Johan Ryno.

– Vi kommer ut bra och checkar ner dem och skapar chanser. Skönt med utdelning också, sammanfattade Nygård till C More i pausen.

Nygård spelade vidare som huvudrollsinnehavare. Redan efter nio sekunder av andra perioden låg 3-0 bakom Hudacek, ditförpassad av just Nygård.

Örebro jobbade på, Marcus Weinstock reducerade, men Färjestad ökade på igen genom Björn Svensson. I slutet av perioden fick Örebro chansen i numerärt överläge vilket de tog vara på, Martin Johansson med ett snärtigt skott.

Fortsatt målfest

Inom loppet av åtta sekunder några minuter in i tredje perioden gjorde lagen varsitt mål fram till 5-3. I numerärt överläge reducerade Örebro på nytt genom Joel Mustonen när lite mer än sex minuter återstod. Målvakt ut och full satsning framåt i slutminuterna slutade dock med att Johan Ryno satte 6-4 och säkrade tre efterlängtade poäng till Färjestad. Nygård hade assist på det målet också och noterades för 2+2 ikväll.

– Lite upp och ner, men vi hanterar det bra ändå. Åkvilligheten och supporten till varandra är bra och något vi tar med oss, sa Färjestads tränare Leif Carlsson till C More när saken var klar.

– Sex mål är för mycket att släppa in givetvis. Vi tappar för mycket puckar, men är ändå nära att ta poäng. Vi sätter fyra mål och det är något att bygga vidare på, kommenterade Örebros tränare Johan Tornberg.