• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 26 Oktober Okt
Lördag Lör 28 Oktober Okt
Fredag Fre 3 November Nov
Lördag Lör 4 November Nov
Tisdag Tis 14 November Nov
Torsdag Tor 16 November Nov
Lördag Lör 18 November Nov
Tisdag Tis 21 November Nov
Torsdag Tor 23 November Nov
Lördag Lör 25 November Nov
Fredag Fre 1 December Dec
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Söndag Sön 10 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Tisdag Tis 2 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Söndag Sön 7 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Söndag Sön 14 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Söndag Sön 28 Januari Jan
Hemma
Malmö
MIF
Borta
Färjestad
FBK

Holös gav Färjestad efterlängtad bortatrea

12 januari 2017 21:55
#MIFFBK

Underläge inför slutperioden - då klev Färjestad ut och grusade Malmös hyllningskväll för Mats Lusth. Jonas Holös avgörande 1.35 från slutet innebar 2-3 och Färjestads första bortatrea sedan oktober.


Till inramningen av Mats Lusths tröjhissning klev Malmö och Färjestad ut för att göra upp om viktiga poäng i SHL:s mittenskikt. Matchen fick en riktig rivstart och efter bara fem minuters spel drev Rasmus Asplund upp ett anfall som Anton Grundel avslutade med att ge Färjestad ledningen. Övertaget blev dock kortvarigt, för mindre än två minuter senare hittade Robin Alvarez luckan bakom Lars Haugen.

Malmö kom efter kvitteringen in i en bra sekvens och målskytten Alvarez hade ett friläge, en chans som Haugen stoppade. I den första periodens slutskede kom till sist ledningsmålet för hemmalaget. Efter tungt Malmötryck direktsköt Rhett Rakhshani 2-1 med drygt två minuter kvar till vilan.

Avgjorde i powerplay - bröt förlustsviten

Sex minuter in i mittperioden utgick sedan Malmös Oscar Alsenfelt, som då ersattes av Cristopher Nihlstorp. Målvakten sattes direkt på prov och i powerplay gavs Joel Eriksson Ek tid att sikta in sig. Allra bäst läge hade sedan Joakim Nygård, som på en retur brände vidöppet mål.

Kvitteringen skulle dröja, för i den tredje perioden var det Malmö som kopplade greppet och tryckte tillbaka gästerna. Men sex minuter från slutet slog Johan Ryno till och med ett skott som överraskade Nihlstorp var det utjämnat. Med matchuret på 18.25 avgjorde sedan Jonas Holös till 2-3 i powerplay och det målet gav Färjestad segern. Det var värmlänningarnas första bortatrea sedan den 30:e oktober, något som även bröt en fyra matcher lång förlustsvit.

– Det är små marginaler. Sist förlorade vi med två sekunder kvar, nu vinner vi i den tredje perioden, konstaterade tränaren Leif Carlsson för C More.