• Huvudsponsorer

Lördag Lör 28 Oktober Okt
Fredag Fre 3 November Nov
Lördag Lör 4 November Nov
Tisdag Tis 14 November Nov
Torsdag Tor 16 November Nov
Lördag Lör 18 November Nov
Tisdag Tis 21 November Nov
Torsdag Tor 23 November Nov
Lördag Lör 25 November Nov
Fredag Fre 1 December Dec
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Söndag Sön 10 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Tisdag Tis 2 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Söndag Sön 7 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Söndag Sön 14 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Söndag Sön 28 Januari Jan
Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Djurgården
DIF

Backstjärnan frälste Färjestad - kan avgöra på Hovet

11 mars 2017 17:43
#Smslutspel2017

Färjestads lagkapten Magnus Nygren såg med sina två fullträffar till att skjuta segern till Karlstadklubben i den första åttondelsfinalen. Nu har laget chans att avgöra matchserien på Hovet under måndagen.


SM-slutspelet 2017 startade med ett riktigt klassikermöte när Färjestad och Djurgården drabbade samman i åttondelsfinal. I SHL hade Karlstadklubben segrat i samtliga fyra möten, men idag var det gästerna som inledde bäst och prövade Stefan Steen vid flera tillfällen under den intensiva första perioden. Både Steen och hans målvaktskollega på andra sidan, Adam Reideborn höll dock tätt i den första perioden.

– Vi krigar på bra och vinner många närkamper. Vi måste dock komma närmare varandra. Det kommer bli ett krig framför mål och där tror jag det avgörs idag, sa Färjestads Jonas Holös i C More.

I den andra perioden fortsatte den fartfyllda matchbilden, men efter 5:49 kom sedan matchens första mål. Något oväntat var det hemmalaget som tog ledningen då gästerna inlett även den andra perioden något bättre. Alexander Johansson hittade Magnus Nygren som stod placerad någon meter innanför blålinjen. Lagkaptenen drog till med ett slagskott och projektilen letade sig in i mål, trots fri sikt hos Adam Reideborn. Färjestad fick luft under vingarna efter sitt ledningsmål och hade bud på fler. Istället skulle dock matchen utjämnas när Niclas Bergfors skickade en puck för styrning som letade sig in i mål via en Färjestadsskridsko.

"Där tar vi över"

Den tredje akten inleddes med tre riktigt bra byten från gästerna som bet sig fast i Färjestadszonen och hade flera bra målchanser. Det var dock hemmalaget som nätade. Direkt efter en tekningsvinst från Joel Eriksson Ek skickade Mikael Wikstrand ett rappt avslut mot mål och pucken satt i bortre krysset hos Reideborn. Efter 15:17 utökade hemmalaget sin ledning till 3-1 efter att Alexander Johansson serverats av Joakim Nygård. I slutet av matchen forcerade Djurgården med sex spelare på isen och tom kasse. Det tog matchens bästa spelare, Magnus Nygren tillvara på och sköt 4-1 från egen zon.

– Det är en oerhört jämn match som står och väger in i tredje. Men där tar vi över, släpper axlarna och släpper loss. Riktigt skönt att vinna och vi har hittat ett tålamod i vårt spel, sa Färjestads Alexander Johansson i C More.

Segern innebär att Färjestad nu har chansen att avgöra matchserien på måndag på Hovet och avancera till kvartsfinal där HV71 i så fall väntar.

Kommande åttondelsfinalmöten:

  • Djurgården-Färjestad, Mån 13 mars 19:00
  • Ev. Färjestad-Djurgården, Ons 15 mars 19:00