• Huvudsponsorer

Lördag Lör 28 Oktober Okt
Fredag Fre 3 November Nov
Lördag Lör 4 November Nov
Tisdag Tis 14 November Nov
Torsdag Tor 16 November Nov
Lördag Lör 18 November Nov
Tisdag Tis 21 November Nov
Torsdag Tor 23 November Nov
Lördag Lör 25 November Nov
Fredag Fre 1 December Dec
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Söndag Sön 10 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Tisdag Tis 2 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Söndag Sön 7 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Söndag Sön 14 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Söndag Sön 28 Januari Jan
Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Djurgården
DIF

Stortalangen sköt Färjestad till kvartsfinal

15 mars 2017 21:40
#Smslutspel2017

Den tredje åttondelsfinalen mellan Färjestad och Djurgården hade det mesta, men det var en 20-årig supertalang som fick sista ordet och sköt Färjestad till kvartsfinal där HV71 väntar.


Löfbergs Arena var spelplatsen där det skulle avgöras om Färjestad eller Djurgården skulle avancera till kvartsfinal. Framburna av en fanatisk hemmpublik kom Färjestad ut ordentligt taggat och skapade flera kvalitativa målchanser men Adam Reideborn höll tätt i den första akten som var otroligt sevärd. Det small i varje närkamp och lagen bytte snabba spelvändningar med varandra. Djurgården spelade dock upp sig efter hand och det var efter en snabb spelvändning första målet kom. Markus Ljungh förlängde sin poängsvit till sju matcher när han prickade klubbladet på Niclas Bergfors och pucken gick in via stolpen bakom Stefan Steen.

I början av den andra perioden åkte Alexander Urbom på matchens första utvisning, en kostsam sådan. I powerplay-spelet sköt Milan Gulas ett skott i stolpen som studsade ut framför kassen där kalabalik uppstod. Joel Eriksson Ek drog till, men Reideborn gjorde en jätteräddning när han kastade sig likt en fotbollsmålvakt. På nästa retur tvingades burväktaren dock kapitulera och Eriksson Ek fick pucken i mål fram till 1-1. Senare i perioden var det gästernas tur att testa lyckan i spelformen. Det var nära både en, två och tre gånger men Stefan Steen stod pall - framförallt för hete Niclas Bergfors dubbelchans.

Första målet för säsongen

Det såg länge ut att bli 1-1 efter två perioder, men i slutet av akten slog Mikael Wikstrand en passning som via Bergfors skridsko landade hos Henrik Eriksson framför mål. Den hårtjobbande forwarden drog till direkt på uppstuds och pucken letade sig in mellan benen på Stefan Steen fram till 1-2. Målet var Erikssons första på hela säsongen och kom i ett minst sagt bra läge.

Den tredje akten var endast 50 sekunder gammal när Mikael Wikstrand skrinnade in i offensiv zon, pricksköt in 2-2 i Reideborns närmsta kryss och således tog revansch på sig själv efter felpassningen i andra perioden. Matchen stod verkligen och vägde efter kvitteringen, men elva minuter in i perioden tog Färjestad ledningen. Milan Gulas grävde fram pucken vid den vänstra tekningscirkeln och skickade en puck längs isen som letade sig in i mål under Reideborn.

"Vi trodde hela tiden"

Dramatiken var dock långt ifrån över. Efter 18:10 gjorde Per Åslund 4-2 till hemmalaget i tom kasse och det såg ut att vara avgjort. 41 sekunder senare reducerade Niclas Bergfors med en projektil i krysset och kort därefter hade Gustav Possler ett jätteläge att kvittera men istället sköt en av matchens förgrundsfigurer, Joel Eriksson Ek, 5-3 i tom kasse för sitt andra mål och tredje poäng i matchen.

– Det är glädje! Vi hoppas gå ännu längre nu. Vi hade en jäkla tro i omklädningsrummet inför tredje, trots att vi låg under. Vi trodde hela tiden, det var det som avgjorde det här, sa matchhjälten Eriksson Ek i C More.

Nästa match:

  • HV71-Färjestad, Lör 18 mars 15:15