• Huvudsponsorer

Lördag Lör 28 Oktober Okt
Fredag Fre 3 November Nov
Lördag Lör 4 November Nov
Tisdag Tis 14 November Nov
Torsdag Tor 16 November Nov
Lördag Lör 18 November Nov
Tisdag Tis 21 November Nov
Torsdag Tor 23 November Nov
Lördag Lör 25 November Nov
Fredag Fre 1 December Dec
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Söndag Sön 10 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Tisdag Tis 2 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Söndag Sön 7 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Söndag Sön 14 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Söndag Sön 28 Januari Jan

FBK i samhället

Färjestad BK i samhället

Det finns alltid ett stort behov av sociala insatser, både lokalt och i det större perspektivet.
Färjestad BK engagerar sig i ett flertal sociala välgörenhetsprojekt.

I grunden ligger vår egen stiftelse, Blå Rummet-stiftelsen. En stiftelse som syftar till att förbättra livskvaliteten för sjuka, funktionshindrade, eller barn och familjer med utsatthet av annat slag.  Avkastningen från tillgångarna går till stipendier som kommer att delas ut, och på så vis kan stiftelsen bidra till en mer livfull vardag. Mer info på storthjarta.se.

I Löfbergs Arena finns också Blå Rummet. Det är ett rum i Löfbergs Arena där stiftelsens målgrupp kan komma och se hockeymatcher i en avskärmad miljö som är så infektionsfri som det går.

Vi samarbetar även med för oss närliggande organisationer.
Insamlingsfonden Bissen Brainwalk har till syfte att samla in pengar till hjärnforskningen samt att sprida information om och förståelse kring hjärnans alla sjukdomar och skador.
Då huvudskador är ett tråkigt problem inom vår sport känns det angeläget för oss att hjälpa till att främja forskningen kring hjärnskador.

Inom hockeyfamiljen hjälps vi även åt med viktiga punktinsatser. Vi har under många år jobbat med Movemberrörelsen där man samlar in pengar för att ytterligare kunna bekämpa prostatacancer. Mer info på movember.com.
Vi är också engagerade i att pålysa och hjälpa Tobiasregistret att hitta donatorer. För att läsa mer om Tobiasregistret, besök tobiasregistret.se.

På det lokala planet är vi en partner till Region Värmland och kampanjen En riktig man. Läs mer om kampanjen på enriktigman.se.

Vi har tidigare varit engagerade i en rad andra projekt, bland annat har vi varit ute i skolor och pratat om hur man är en riktig kompis.

Men den största insatsen gör vi ändå genom att vi engagerar över 600 barn och ungdomar i vår verksamhet. Vi, och alla andra idrottsföreningar i landet tar ett jättestort ansvar för att barn och ungdomar kommer in i idrottsrörelsen. Väl där får man kompisar, man lär sig att vara en god vän och medmänniska.

Färjestad BK jobbar genom hela föreningen med vår värdegrund, vilket är vårt styrdokument för hur vi uppför oss och hur vi vill uppfattas.