Åslund: – Nu har vi inget att förlora

23 mars 2018 23:35
| Eftersnack

Efter tredje raka förlusten (1-4) i kvartsfinalen mot Skellefteå var det blandade känslor i FBK´s omklädningsrum. Irritation, trötthet och frustration men framför allt en enorm revanschlust.
– Nu är det bara att gasa på däruppe, spela vårt spel, nu har vi inget att förlora, konstaterar Per Åslund.


Färjestad kom ut med aggressivitet och fysiskt spel och stod för en i långa stycken bra inledningsperiod. Viktigt att få första målet, givetvis?
– Klart det var, har ändå känt att vi är där i början på alla matcherna. Vi ville visa publiken att vi skulle göra match av det här, säger Per Åslund.
Men perioden slutade 0-1 där Skellefteå utnyttjar sin enda målchans i perioden när Tim Söderlund fick fritt fram i mitten.
– Jag vete fasen vad som hände där, säger Åslund om det passiva försvarsspelet.
FBK hade fyra raka powerplay men fick ingen utdelning, istället gjorde Skellefteå 0-2 med en man mindre och spädde på till 0-3 ett par minuter senare när FBK-backen Jens Westin ramlade som sista utpost.
– Det grinar emot oss och de har varit jäkligt effektiva, säger Åslund om alla konstiga incidenter.

FBK reducerade till 1-3 och var riktigt på gång när en billig interferenceutvisning på just Åslund ställde till det, en bedrövlig utvisning.
– Ja, va fasen, han åkte ju in i mig, vart skulle jag ta vägen, helt otroligt, säger han.
Skellefteå satte 1-4-målet med en man mer och det blev avgörande för matchen.

I sista perioden gjorde FBK ett bra försök att jaga ikapp där man släppte på handbromsen. Det var full fart framåt och blixtrande skridskoåkning. Vad sa ni i pausen
– Vi måste fortsätta att gå, det är den hockeyn vi är bra på.
Hemmalaget var dock frustrerat och drog på sig onödiga utvisningar.
– Det blir ju så, säger Åslund.

En ny, tuff och tämligen onödig tackling av Joakim Lindström på FBK´s Oskar Steen i slutet av första perioden fick både FBK och publiken (8.126 åskådare) att explodera.
– Han kommer solklart blindside, den kanske inte tar klockrent i huvudet men det är fortfarande blindside, så fegt och respektlöst, säger Åslund irriterat.
– Bara tur, hade den tagit klockrent i huvudet hade det varit en rejäl hjärnskakning.

Inramningen var fantastisk med ett enormt hemmastöd från drygt åtta tusen högljudda fans på läktarna i grönvita färger. Publiken gjorde verkligen sitt?
– Ja, absolut, helt otroligt, berömmer FBK-forwarden.

Nu har ni 0-3 i matcher, det gäller att inte se för långt framåt, ta en match i taget.
– Ja, bara att gasa på där uppe, nu har vi inget att förlora, säger han revanschlystet.
– Vi har inte fått nån utdelning och har blivit stenhårt straffade bakåt. Spelmässigt är vi där, det är vår tur nu, vi vet vad vi kan. Om vi kan ta ledningen så är det de som får jaga lite och bli lite frustrerade, avslutar Åslund.