Rasmus Asplund: Mitt tack till er alla!

26 maj 2018 10:00
| Asplund

Rasmus Asplund lämnar Färjestad BK för att fortsätta sin karriär i NHL och Buffalo Sabres. Här är Rasmus egna ord om känslan att lämna och inleda ett nytt äventyr.


Jag heter Rasmus Asplund och jag lever min dröm!

Det är få förunnat att kunna leva på sin hobby. Jag har den förmånen och det är jag extremt tacksam för. Men utan många hjälpsamma människor vid min sida hade det aldrig gått.

Jag är bara 20 år, men känner att det var länge sedan jag lämnade Filipstad. Eller lämnade…jag lämnar aldrig Filipstad. Jag har flyttat därifrån, men lämnar - det gör jag aldrig.

Det är samma med Färjestad BK.
När jag nu får möjligheten att förverkliga ännu en dröm - att få chans att spela i NHL med Buffalo - så är det inte utan att man redan nu ändå kan känna en viss saknad.
En saknad att inte spela i mitt kära Färjestad.
En saknad att inte träffa alla härliga människor i klubben.
En saknad att inte få höra ”En sköld du klär” innan nästa match.
En saknad att inte ha en halvtimme hem till Filipstad.
Daglösen, Klarälven, Vänern, Sola i Kallsta…det finns massor.
Men det är som med Filipstad. Jag lämnar inte - jag bara flyttar lite. Färjestad BK, och alla som finns runt klubben, kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta.

När jag nu beger mig till det stora landet i väster så kommer jag alltid ha varma och härliga minnen från mina år i Färjestad. Ni tog hand om mig och gjorde en vuxen människa av pôjkspolingen från Filipstad. För det är jag evigt tacksam. Ni gav mig chansen att bli den jag är idag och ni gav mig chansen att leva min dröm.

Hoppas vi ses igen i framtiden.

Tills dess, min kärlek till Er!
#74 Rasmus Asplund