• Huvudsponsorer

Stark 3-0-seger uppe i Skellefteå

28 februari 2017 21:27
Matchreferat

Skellefteå - Färjestad 0-3 (0-0, 0-2, 0-1). Efter en jämn förstaperiod tog FBK över rejält i andra och gick upp till en 2-0-ledning, mål av Joakim Nygård och Alexander Johansson. I tredje tryckte Skellefteå på för en reducering men Johan Rynos 3-0 med sju minuter kvar stängde matchen.


Första perioden

Inte helt oväntat var det hemmalaget som tog tag i spelet från start och man hade ett par vassa lägen att ta ledningen. Stefan Steen i FBK-målet inledde förtroendeingivande och räddade skotten från Bud Holloway och Sebastian Aho. FBK jämnade ut spelet och Joakim Nygård åkte sig fri efter nio minuter. Han hakades och fick straff. Milan Gulas tog hand om straffen, försökte sig på en dragning men hemmamålvakten Joni Ortio var följsam och räddade.
FBK hade några riktigt vassa minuter nu, Jonas Holös, Oskar Steen och framför allt Per Åslund hade fina lägen för ett ledningsmål men Ortio höll rent.
Skellefteå fick periodens enda numerära överläge och Holloways skott i Stefan Steens mask var närmast ett mål. Hemmalaget hade lite övertag i slutdelen av perioden men den slutade mållös.

Andra perioden

Färjestad tog över spelmässigt i mellanakten och man radade upp lägen men Joni Ortio räddade sitt lag och storspelade.
Hemmalaget var vassa i sina spelvändningar, närmast var Joakim Lindström som fintade sig fri men sköt utanför. FBK ökade trycket och skotten haglade från Nygren, Gulas med flera och till slut orkade inte ens Ortio stå emot. Milan Gulas skarvade snyggt fram till Joakim Nygårds friläge och han gjorde inget misstag när han lyfte upp pucken högt med en backhand. 0-1 efter 15:44!
Några minuter senare fick samme Nygård ett nytt friläge men nu räddade hemmamålvakten. Med dryga minuten kvar var dock Ortio bokstavligen ute på hal is när han åkte långt ut från mål för en rensning. Det slutade med att Alexander Johansson kunde trycka in 0-2-pucken innan Ortio hann tillbaka. Skotten i perioden var 7-18 och underströk FBK-ledningen.

Tredje perioden

Alexander Johansson hade öppet mål från liten vinkel redan i första minuten men pucken hamnade i utsidan av målburen. Hemmalaget satsade allt framåt för att jaga ikapp målmässigt och det var rena bombardemanget mot FBK-målet, inte minst när man fick ett powerplay. Men Stefan Steen spelade otroligt inspirerat och agerade vägg.
Med dryga sju minuter kom avgörandet då hemmaback ramlade i egen zon och Johan Ryno fick pucken. Han spelade in i mitten till Nygård men istället för att skjuta spelade han tillbaka till Ryno som fick öppet mål till 0-3. Lika kyligt som snyggt!
Nu tappade Skellefteå lite energi och FBK kunde spela av matchen på ett effektivt sätt och ta tre välförtjänta poäng.

Stefan Steen spelade strålande bra och erövrade sin första nolla i FBK-tröjan. Hela laget stod för en grym arbetsinsats, lite extra plus till formationen med Ryno-Nygård-Johansson som stod för alla målen.