Byström klar för Färjestad

29 april 2013 14:42

Färjestad har gjort klart med backen Ludwig Byström, 18, från Modo.
- En talangfull back med potential, säger Färjestads sportchef Jörgen Jönsson.


Byström har spelat 51 Elitseriematcher för moderklubben Modo men lånades i januari ut till allsvenska Örebro där han spelade nio matcher sedan speltiden i Modo minskat när Mikko Kousa kom in. Byström snittade dryga tio minuter i istid över sina 30 matcher under säsongen.

– Han har kört fast en aning i Modo och är revanschsugen och vill visa vad han kan och det passar bra för oss att han kommer in och slåss om den åttonde backplatsen, säger Färjestads scout Anders Steen.

Steen har följt Byström och betecknar honom som en allroundback med bra passningar som med rutin och förtroende har en bra framtid.

Dallas Stars draftade Byström i andra rundan 2012 och han skrev ett NHL-kontrakt med NHL-klubben i juli ifjol. Han har varit utlånad till Modo där han spelade 30 elitseriematcher och noterades för 6 poäng (3+3), men blir nu utlånad till Färjestad på ett avtal som gäller över 1+1 år.

Byström är också aktuell för det svenska JVM-laget inför mästerskapet som spelas i Malmö vid årsskiftet (26/12-5/1).

Byström blir Färjestads tredje nyförvärv. Klara sedan tidigare är Niklas Arell (BIK Karlskoga) och Pontus Åberg (Djurgården).

Klara som lämnar Färjestad är sedan tidigare Chris Lee (KHL), Oscar Klefbom (Edmonton, NHL), Marcus Paulsson (Davos, Schweiz), Erik Thorell (Rögle BK) och Mikael Johansson (klubb ej klar).