Fredag Fre 3 September Sep
Tisdag Tis 7 September Sep
Lördag Lör 11 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Torsdag Tor 23 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Söndag Sön 10 Oktober Okt
Tisdag Tis 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Idag 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Lördag Lör 13 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Söndag Sön 21 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov

Drömmen fortsätter för Gustav Rydahl

5 april 2018 11:00
Lagbygget

Efter hemkomsten till moderklubben under säsongen hade Gustav Rydahl ett stort mål - att göra ett så bra jobb att det skulle bli en fortsättning. Nu är det klart - Gustav blir kvar.

– Underbar känsla, säger han.


Ett par dagar innan transferfönstret stängdes återvände Gustav Rydahl till moderklubben Färjestad BK. Det efter att ha varit på tur till Frölunda, Växjö och Luleå. Redan då hade han sin målsättning klar.
– Jag ska göra ett så bra jobb att jag får spela här nästa år, sade han då.

Så blev det. I dag blev det officiellt att Gustav Rydahl spelar i Färjestad BK även kommande säsong. Han och sportchef Jakobsson har kommit överens om en kontraktsförlängning över kommande säsong.
– Känns hur gôtt som helst, säger han och tänker tillbaka på känslan han fick när han klev in i ”rätt” omklädningsrum i februari.
– Det kändes bra från start. Alla i och omkring laget har tagit hand om mig på ett fantastiskt sätt och fått mig att känna mig som hemma på nolltid. Det blev helt klart en nytändning att få dra på sig tröjan igen.

Han skickar också en passning till coacherna som han tycker har varit en stor faktor i trivseln.
– De har trott på mig från dag ett och jag har fått spela det spel jag är bra på. Sen är det liksom inga problem att ge allt i alla lägen när man spelar för klubben i sitt hjärta, så är det ju, säger han.

Kommande säsong vill han ta ytterligare kliv i utvecklingen.
– Jag känner att jag har mer i mig än vad jag kanske fått ut de senaste säsongerna. Sättet vi spelar på gör att jag hela tiden utvecklas. Spelet med puck är en grej som jag ska jobba hårt på kommande säsong. Vi spelar ett snabbt spel här så det gäller att vara med på noterna.

Peter Jakobsson om Gustav Rydahl:
– En bra kille. Han är träningsvillig, har bra fart - en stark rollspelare av den typen vi känner att vi behöver i laget. Han har varit ute och skaffat sig rutin och vi tror han kommer att växa ytterligare i sitt spel kommande säsong.

Kontraktet är skrivet på ett år.
– Det ger möjligheter åt båda hållen. I Gustavs fall så har han en kanonmöjlighet att utvecklas och ta nästa steg. Skulle det gå så bra som vi tror och hoppas så har vi ju en möjlighet att förlänga. Skulle det istället bli svårt med istid så sitter han ju inte fast i något avtal som eventuell kan försvåra en flytt. Men vi tror stenhårt på Gustav och vi är helt överens om turerna, avslutar Jakobsson.

-lgbg1819