Tisdag Tis 8 September Sep
Tisdag Tis 15 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Söndag Sön 18 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Fredag Fre 23 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Tisdag Tis 3 November Nov
Lördag Lör 7 November Nov
Tisdag Tis 10 November Nov
Torsdag Tor 12 November Nov
Lördag Lör 14 November Nov
Torsdag Tor 19 November Nov

Lagbygget: Ett digert arbete

6 februari 2015 13:21

Vårsidan av hockeysäsongen är av hävd även en period fylld av rykten. Vem ska hit – vem ska dit, vem stannar och vem går. Vi har tagit en första "Silly Season"-koll med sportchefen Leif Carlsson hur läget i Färjestad BK är just nu.


Sportchefen har fullt upp – om man uttrycker det milt. Förutom det dagliga arbetet med tränarteamet så läggs också stort fokus på att bygga truppen inför nästkommande säsong.
- Det finns att göra och jag tycker vi är på god väg redan nu, säger Carlsson.

Anton Grundel och Per Åslund är två spelare som erbjudits nya kontrakt av Färjestad BK men där tror Carlsson att det är annat på gång.
- Vi har erbjudit Grundel 2 år och Åslund 3 år, men jag har fått känslan att de vill söka sig nya äventyr, förmodligen utomlands. Tråkigt, för det här är spelare vi väldigt gärna vill behålla.
Lagkapten Tollefsen hör också till de som fått ett kontraktsförslag av Carlsson.
- Där pratar vi och ska fortsätta när han är tillbaka från landslagslägret. Han har fått ett erbjudande om 2+1 år.

Även Johan Olofsson och Viktor Ejdsell är killar Carlsson gärna ser i nästa år trupp.
- Vi vill ju, om möjligt, ha så många spelare med värmlandsanknytning det bara går i laget. Kvalitet måste självklart prioriteras och det tycker jag de här killarna har.

Tidigare undre säsongen förlängde Färjestad BK kontrakten för Joakim Nygård. Joel Eriksson-Ek skrev på ett treårigt rookiekontrakt och Rasmus Asplund spelar ut sitt sista år på sitt juniorkontrakt säsongen 2015/16. Först när han fyller 18 går det att skriva ett rookiekontrakt med honom.

Att Toni Rajala har varit en viktig spelare för Färjestad BK sedan ankomsten är ingen överdrift, och Carlsson har en förhoppning om att kunna knyta till sig finländaren även till nästa säsong.
- Toni och Anssi Salmela har samma agent och samtal förs. Rajala har sagt att han trivs väldigt bra här i Karlstad och Färjestad vilket är kul att höra, säger Carlsson.

När det gäller spelare som ryktats till Färjestad säger Carlsson;
- Fredrik Eriksson erbjöds ett 3-årskontrakt med tackade nej. Micke Johansson har ett år kvar på sitt kontrakt med Rapperswill så där äger varken vi eller Micke frågan även om vi har kontakt med varandra.
- När det gäller Magnus Nygren så finns det inget nytt att berätta. Han har kontrakt med Montreal säsongen ut, men är hemma nu då han är sjukskriven. Hans prioritet är att blir frisk från sin hjärnskakning. Väljer han sedan att spela i Sverige så vet vi att Färjestad BK är det enda alternativet, säger Carlsson.

Sportchefen hoppas ha sitt lagbygge klart innan VM i maj vilket han också ser som en realistisk målsättning.
- Vi ligger bra med och går allt som vi har tänkt oss så blir det nog så, avslutar han.