• Huvudsponsorer

Lagbygget: "Leo" tar en tröja

3 maj 2017 13:00
Lagbygget

19-årige Alexander Leandersson tar en tröja i Färjestads lagbygge inför säsongen 17/18. "Leo" smakade som junior på SHL-hockey redan förra säsongen, men nu har han skrivit på ett a-lagskontrakt.
– Jättekul! Men nu är det upp till mig att visa att jag ska ta en plats, säger han.


Leandersson tar således den sista backplatsen i truppen. Han har skrivit ett kontrakt på 1 år, allt med tanke på att båda parter vill ha möjligheten att "klämma och känna" lite under säsongen som kommer. Det är dock inget som hindrar Leo och hans målsättning.
– Mitt mål är såklart att ta en av de sex platserna i laget. Jag vet att resan dit är en bit, men det är bara att köra allt man har och se hur långt det räcker.

Leo, som han kallas, tycker själv att han har ett bra spelsinne och en bra förmåga att läsa spelet. Det finns dock områden där han behöver förbättra sig.
– Jag måste bli med aggresiv. Jag är en defensiv back så att smälla på mer och bli mer aggresiv är något jag kommer att jobba på. Jag har lite problem med att bli arg, skrattar den alltid leende Karlskogakillen.

Linus Persson kommer förbi där vi sitter och skvallrar;
– När vi var i Trysil efter säsongen så flinade han även när han sov!

Sportchef Peter Jakobsson ser en stor utvecklingspotential i Leandersson.
– En bra kille som ser spelet bra och har en bra placeringsförmåga. Vi ser fram emot att få följa Leos utveckling. Vi tror mycket på honom, säger han.

Med Leo har nu Färjestad BK åtta friska backar i uppställningen.

Om Tollefsen kommer tillbaka efter sin hjärnskakning, vad händer då?

– Då blir vi nio backar. Det är bra med bredd och konkurrens, svarar Jakobsson.