Utsåld arena i sista seriematchen

10 mars 2018 13:15
#FBKHV71

Färjestad är klara för kvartsfinal samtidigt som HV71 fortfarande ser ett litet ljus i tunneln. Smålänningarna har tre poäng upp till Malmö på den sista direktplatsen till kvartsfinal. HV71 kan gå om på bättre målskillnad, men då krävs ett målkalas under lördagen samtidigt som Malmö plockar noll poäng.


Formkollen

Färjestad är klara för kvartsfinal och ligger nu på en fjärdeplats men skulle kunna halka ned till en sjätteplats om både Malmö och Skellefteå vinner under lördagen. Värmlänningarna kommer med tre raka förluster och förlorade senast på straffar mot Rögle, på de tre senaste matcherna har Färjestad släppt in nio mål. Nu ska Färjestad försvara fjärdeplatsen samtidigt som de kan få de regerande svenska mästarna på fall för fjärde gången denna säsong.
HV71 kan som sagt, om allt går smålänningarnas väg, knipa en direktplats genom att ta sig om Malmö med bättre målskillnad. De senaste mötena mellan Färjestad och HV71 har varit målrika, dock är det värmlänningarna som gått segrande ur striden med bland annat 8-2 och 6-5 på övertid. Smålänningarna har visat en vass målform den senaste tiden och innan förlusten senast mot Djurgården med 5-2 slog de Luleå med 7-1 och Frölunda besegrades med 5-4 efter övertid. Kan poängsprutorna Lawrence Pilut, Victor Ejdsell och David Ullström kliva fram för HV71 - igen?

Läget i lagen

Färjestad har Johan Ryno, Anton Grundel, Michael Lindqvist, Johan Ivarsson, Christoffer Törngren och Sebastian Erixon på skadelistan. Dessutom saknas Mikael Wikstrand i dagens match pga sjukdom. Fabian Zetterlund återkommer från sin lånesejour i Timrå.
I mötet mot Djurgården senast saknades Christoffer Persson, dessutom har Kristofer Berglund, Topi Jaakola, Dylan Reese, Alexander Ytterell, Isac Brännström och Erik Andersson saknats en längre tid.

Noterbart Färjestad:

#25 Martin Johansson har svarat för näst flest poäng mot HV71 denna säsong, ett mål och fyra assist på tre matcher. Bara #61 Johan Ryno har gjort fler.
#31 Dick Axelsson har dragit på sig flest utvisningar av värmlänningarna mot HV71 denna säsong, sex minuter på tre matcher. Färjestad har vunnit en av de tre senaste hemmamatcherna.

Noterbart HV71:

#29 David Ullström har gjort poäng i tre raka matcher, ett mål och fyra assist.
#88 Pierre Engvall har gjort poäng i fyra raka matcher, tre mål och fyra assist.
HV71 har vunnit tre av de fyra senaste matcherna.

Så spelar Färjestad:

Målvakter

30 Haugen (26 Steen)

Backpar

3 Westin - 71 Virtanen
41 Melart - 81 Lennström
4 Ellis - 8 Nordsäter
18 Leandersson

Kedjor

11 Nygård - 13 Persson - 29 Steen
31 Axelsson - 74 Asplund - 28 Zetterlund
10 Nilsson - 22 Åslund - 25 Johansson
15 Rydahl - 36 Fogström - 16 Johansson